118 unități Mercedes-Benz Sprinter completează flota DHL Express România

Compania de logistică DHL Express România își reînnoiește flota de autovehicule comerciale prin achiziția a 118 unități Mercedes-Benz Sprinter.

Acestea sunt modele de ultimă generație, personalizate pentru industria de curierat și reprezintă o premieră pe piața locală, dar și la nivel DHL Global. Noile modele Mercedes-Benz Sprinter vor fi utilizate pentru servicii de curierat pe întreg teritoriul României. Aceasta este prima colaborare a Mercedes-Benz România cu liderul mondial în domeniul logisticii, la nivel local.

Mercedes-Benz Sprinter – 100% adaptat cerințelor DHL

Cele 118 de autovehicule comerciale ușoare sunt modele Mercedes-Benz Sprinter 314CDI Furgon. Acestea sunt echipate cu motoare diesel eficiente, de ultimă generație, precum și cu noua tehnologie telematică, care asigură baza perfectă pentru nevoile logistice și de transport contemporane.

Mercedes-Benz Sprinter oferă un sistem personalizabil end-to-end datorită multiplelor variante de cabină, de lungime a caroseriei, tonaj, înălțime a compartimentelor de încărcare și alte opțiuni de individualizare care permit configurarea autovehiculului într-o gamă largă de posibilităţi.

Pe lângă tradiționalele sisteme cu tracțiune pe puntea din spate, respectiv tracțiune integrală, noul Sprinter are acum și tracțiune pe puntea din față. Sarcina utilă a acestei versiuni este cu 50 kg mai mare decât în cazul versiunii cu tracțiune spate. Podeaua compartimetului de marfă, poziționată cu 80 mm mai jos, face mai convenabile operațiunile de încărcare/descărcare.

„Suntem mândri de colaborarea cu cea mai mare companie de logistică din lume, Deutsche Post DHL, cele 118 unități livrate reprezentând un pas important spre a deveni principalul furnizor pentru viitorul logisticii și transportului în România. Performanța inegalabilă, siguranța la cel mai înalt nivel, eficiența maximă confirmă faptul că Sprinter este un produs de renume global, caracterizat de inovație, eficiență, fiabilitate și suntem siguri ca se va adapta 100% standardelor înalte impuse de DHL”, a declarat Batiste Pascalin, Managing Director Mercedes-Benz Vans România.

„Asocierea experienței DHL cu avantajele oferite de Mercedes-Benz Sprinter afacerii noastre reprezintă un pas important în garantarea unor servicii de curierat de cea mai bună calitate. Este foarte importantă dotarea acestora cu tehnologia Adblue, întrucât ne ajută să ne atingem obiectivele de reducere a emisiilor de noxe. Autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz sunt fiabile, foarte eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil și, în același timp, asigură o experiență de top celor care le conduc. Siguranța și confortul curierilor noștri sunt esențiale pentru noi și dorim nu doar să le facilităm munca prin oferirea unui autovehicul performant, ci și să le asigurăm un adevărat partener de drum și de lucru”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

Pentru ca autovehiculele Sprinter comandate de DHL să se adapteze 100% cerințelor specifice de transport ale companiei, DHL a apelat la soluții de carosare personalizate, facilitate de Mercedes-Benz Vans România. Astfel, versiunea de caroserie realizată special pentru curierat a fost configurată de ATV GmbH Germania, oferind soluția optimă în ceea ce privește echiparea corespunzătoare pentru sarcina de transport specifică activității DHL.

DHL este cea mai mare companie de logistică din lume, cu 380.000 de angajați și operațiuni  în peste 220 de țări. Fondată în 1969, DHL este specializată în livrare de mărfuri în întreaga lume pe calea aerului, pe mare, pe uscat, pe tren, soluții de depozitare, având o medie de peste un miliard jumate de colete livrate pe an.

DHL are o experienţă de 28 de ani pe piaţa din România, peste 500 de specialiști certificați internațional, operează cu 3 aeronave, deține o flotă comercială de peste 200 de autovehicule și oferă o acoperire de 100% la nivel național, fiind lider de piață pe segmentul curieratului express internațional aerian de la ușă la ușă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings