Maratonul DHL Ștafeta Carpaților

Echipa paralimpicaMaratonul DHL Ștafeta Carpaților a făcut posibilă participarea celei mai numeroase echipe de sportivi paralimpici din istorie la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016

Parteneriatul început în 2015 între DHL și Comitetul Național Paralimpic Român a fost unul benefic pentru sportivii cu dizabilități români. Fondurile strânse în urma participării a peste 1.000 de alergători la probele marathon, semimaraton și ștafeta au sprijinit antrenarea și pregătirea sportivilor care ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio.

“Mulțumim tuturor alergătorilor de la maratonul de anul trecut si partenerilor evenimentului nostru. Cu ajutorul contribuției lor financiare, sportivii paralimipici au avut ocazia să se pregătească temeinic pentru olimpiadă. DHL rămâne alături de Comitetul Național Paralimpic și anul acesta. Toate fondurile care se vor strânge la Maratonul DHL Ștafeta Carpaților, ediția 2016 vor fi donate în beneficiul acestor sportivi, care ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio. Le urez multă baftă și îmi doresc să se întoarcă acasă cu cât mai multe medalii” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

“Sportul pentru persoanele cu dizabilități oferă avantaje fizice – o bună circulație a sângelui, mușchi mai puternici, un echilibru și o coordonare bune. În același timp, sportul de performanță poate oferi persoanelor cu dizabilități multiple beneficii: obținerea abilităților de zi cu zi, motivație, încredere, respect de sine. Mai mult decât atât, sportul reprezintă pentru ei o modalitate excelentă de integrare în societate. Datorită voinței sportivilor și susținerii primite, România este acum recunoscută la nivel mondial pentru medaliile obținute la sporturile paralimpice. Suntem foarte recunoscători că Maratonul DHL a ales să susțină eforturile sportivilor noștri și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect” a declarat Sally Wood-Lamont, Președinte Comitetul Național Paralimpic.

Anul acesta maratonul se află la cea de-a saptea ediție și va avea loc tot la Poiana Brasov. Startul înscrierilor va fi dat în luna februarie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings