Cum conduce o fetita un camion Volvo FMX!?

Un copil imprevizibil şi un autocamion de 18 tone controlat prin telecomandă. În cel mai recent film de la Volvo Trucks „Look who’s driving”, o fetiţă de patru ani, Sophie, pune un autocamion Volvo FMX în faţa celei mai dificile provocări de până acum, din seria Live Test. Filmul este o continuare a succeselor de talie mondială apărute anterior în această serie, precum „The Epic Split” şi „The Hamster Stunt”.

Cel mai nou film din seria Live Test de la Volvo Trucks „Look who’s driving”, prezintă o fetiţă de patru ani, Sophie, care conduce un autocamion Volvo FMX de 18 tone pe un şantier de construcţii, cu ajutorul telecomenzii. În ultimul an, autocamionul a fost dotat cu câteva funcţii noi, iar obiectivul testului este de a arăta cât poate rezista şi cum se poate adapta la cele mai solicitante medii de lucru.

„Pentru a demonstra ce poate face autocamionul, îl vom pune în faţa unei provocări reale. Ce şofer de testare poate fi mai indiferent şi neatent decât un copil imprevizibil de patru ani?”, întreabă Ricard Fritz, Vicepreşedinte la Volvo Trucks.

Rostogolire la 360 de grade
În film, Sophie dirijează autocamionul pe şantier, iar acesta ajunge pe traiectorii complet imprevizibile: printre altele, autocamionul ajunge să urce o pantă abruptă, pe teren moale, înainte de a se răsturna, într-o rostogolire completă, la 360 de grade.

„Testul demonstrează dincolo de orice dubiu capacitatea autocamionului de a face faţă celor mai dificile medii. Pentru a reuşi acest lucru, dispune de anumite funcţii, precum noul Sistem de control automat al tracţiunii, care îl menţine în mişcare chiar pe pante înclinate şi pe terenuri cu suprafeţe moi. De asemenea, autocamionul îşi demonstrează puterea totală prin designul inegalabil al cabinei, cu o bară de protecţie frontală având colţuri rezistente şi un şasiu ranforsat”, explică Gunnar Eliasson, Manager pentru lansare la Volvo Trucks.

Filmul este cea mai recentă producţie din seria Live Test de la Volvo Trucks, care a inclus succese de talie mondială, printre care „The Epic Split” şi „The Hamster Stunt”.

Puteţi vedea modul în care autocamionul rezistă testului „Look who’s driving” pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube.

Pe parcursul filmului au fost testate următoarele funcţii:

– Sistemul de control automat al tracţiunii: tracţiune integrală automată, care se activează atunci când este necesar. Astfel, se obţine o tracţiune superioară, reducându-se totodată uzura şi consumul de combustibil.

– Bara frontală de protecţie cu colţuri rezistente: bare de protecţie fabricate din oţel de înaltă calitate cu o grosime de 3 milimetri, ca extensie a şasiului.

– Scutul de protecţie: protejează autocamionul împotriva obiectelor care se pot desprinde uşor, ca în cazul condusului pe pietriş sau pe suprafeţe pietruite. Scutul de protecţie din oţel cu grosime de 3 milimetri este construit pentru a rezista la o presiune de cel puţin 5 tone.

– Volvo FMX are o gardă la sol de 30 cm, ceea ce înseamnă că toate componentele esenţiale, precum suspensia şi discurile de frână, nu riscă să se deterioreze atunci când autocamionul este condus pe teren accidentat.

– Caroserie în alb: cabina unică de tip „caroserie în alb” ajută la protejarea şoferului împotriva rănirii, inclusiv în situaţia în care autocamionul se răstoarnă pe o parte.

– Rezistent la apă: Volvo FMX este construit pentru a lucra în cele mai dificile condiţii, inclusiv în apă. Toate piesele sensibile sunt etanşate şi amplasate astfel încât noroiul şi apa să nu ajungă la ele.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings