Iti poti face RCA la asiguratorii straini?

ASF-ul a dat liber firmelor de asigurari straine sa incheie polite RCA in Romania pentru, zic ei, a stimula concurenta din piata.

Nu stiu cat de plauzibila este aceasta hotarare luata de ASF, sau o fi un fel de praf in ochi aruncat transportaorilor (si nu numai) ce au protestat pentru aberantele preturi la RCA, avand in vedere ca acesti asiguratori ce nu sunt de pe planuri mioritice (mai exact nu au sedii si centre teritoriale in tara) ar trebui sa efectueze constatarea daunelor maxim in 5 zile lucratoare. Daca intr-adevar se va ajunge ca transportatorii si persoanele fizice sa-si poata achizitiona RCA sau alte asigurari de la companiile straine, cei din Romania vor trebui, fortati de imprejurari, sa-si revizuiasaca atitudinea si in special preturile pentru a nu fi lasati pe dinafara.

Dar cum la noi nimic nu tine mai mult de 3 zile, ma astept la multe bete-n roate si amendamente peste amendamente, care practic o sa fac imposibila aceasta hotarare luata de ASF.

Parca si vad la ceas de seara, in mare taina, intalniri ale marilor companii de pe piata noastra, punand la cale planuri de contracarare a acestei hotarari.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings