Autoritățile franceze amendează șoferii care își efectuează pauzele în cabina

Autoritățile franceze amendează șoferii care își efectuează pauzele în cabinavehiculului în timpul conducerii în echipaj

IRU a fost notificată de mai multe asociații membre că autoritățile franceze au început să aplice amenzi pentru cel de al doilea șofer care își efectuează pauzele în vehiculul condus în echipaj în timpul deplasării acestuia. Autoritățile franceze pretind că este vorba de încălcarea articolului 34, alineatul 5 din  Regulamentul 165/2014, care a intrat în vigoare la 2 martie 2016 și care se referă la depășirea timpului de conducere continuă.

IRU a contactat deja Comisia Europeană și autoritățile franceze solicitând explicații privind aceste măsuri. IRU are îndoieli că această nouă practică de aplicare este în conformitate cu manualul TRACE și cu Nota de orientare 2. IRU își va informa membrii imediat ce vor fi disponibile noi informații. Pentru a evita sancțiunile excesive, IRU recomandă membrilor săi să notifice operatorii de transport în legătură cu potențialele problemele din Franța și de pericolul ca autoritățile franceze să aplice sancțiuni celui de al doilea șofer care se odihnește în cabina vehiculului în timpul conducerii în echipaj.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings