Mai sunt 5 zile până la momentul lansării taxei de drum Viapass, Belgia

Mai sunt 5 zile până la momentul lansării taxei de drum Viapass, Belgia.

Vă reamintim faptul că  începând cu 1 aprilie 2016 este obligatoriu să deţineti un sistem de plată automat (OBU) la intrarea în Belgia, pentru vehiculele de peste 3.5 tone, pentru plata taxei de drum!

Ca şi client euroShell puteţi plăti această taxă în două variante:

 1. Prin intermediul aparatului ITR Plus, aparate funcţionale în momentul de faţă la plata taxelor de drum din Franţa/Spania/Portugalia.
 2. OBU furnizat de Satellic. Aparatele sunt acceptate ca si modalitate de plată doar in Belgia.

Plata prin intermediul aparatului ITR Plus:

 • Dacă aveţi montate pe masini astfel de aparate şi nu aţi solicitat înca activarea lor pentru plata taxei de drum Viapass din Belgia, vă rugăm sa trimiteti catre noi pe email, formularele de activare (Procura+ formular de inregistrare). Documentele necesare le puteţi găsi AICI.
 • Suplimentar acestui proces, este necesar ca aparatele ITR Plus să ruleze ultimul soft disponibil – versiunea 3.00.19. Informaţii detaliate despre acest update găsiţi AICI.

 Plata prin intermediul aparatului OBU furnizat de Satellic:

Aparatele sunt acceptate ca si modalitate de plată doar in Belgia şi puteţi intra în posesia lor astfel:

 • Comandă pe portalul furnizorului de taxă de drum (https://satellic.be/en-UK ). Livrarea aparatelor comandate se face in aproximativ 10 zile de la momentul confirmării comenzii!
 • Sau achiziţionate direct de catre soferi de la punctele de distributie din Belgia si tarile vecine.

Aparatele OBU Satellic se eliberează în urma plăţii unei garanţii de 135 euro/dispozitiv (prin card euroShell, numerar sau transfer bancar).
Odată achiziţionat aparatul OBU Satellic, vă recomandăm sa utilizaţi manualul de utilizare a aparatelor – AICI.
Ca şi client euroShell, aveţi la dispoziţie 2 variante de plată: post-pay si pre-pay.

 1. OBU Satellic post-pay:

Fie că aţi intrat în posesia aparatelor prin comanda efectuată pe portal, fie direct de la punctele de distribuţie, aparatele pot fi conectate la cardurile euroShell direct pe portalul Satellic. Urmaţi paşii mentionaţi pe site-ul companiei Satellic, zona Manuale- AICI.

          2. OBU Satellic pre-pay:

Alegeţi să încărcaţi aparatul OBU Satellic cu cardurile euroShell ale companiei dvs. fie direct pe portal (Road User Portal) fie la punctele de distribuţie Satellic.

INFORMAŢII IMPORTANTE:

 • La punctele de distribuţie puteți obține OBU printr-o înregistrare rapidă. Pentru a avea acces la toate serviciile oferite de Satellic, trebuie să vă creaţi ulterior un cont pentru compania dumneavoastră pe portalul Road User la care sa ataşaţi  fiecare din aparatele luate de la terminale.
 • Vă reamintim că regiunea Valonia aplică TVA la taxa de drum. Crearea contului  şi ataşarea aparatului la acest cont vă permite să descarcaţi ulterior facturile pentru a putea recupera acest TVA. Odată  descarcate facturile trebuie trimise la agentul de recuperare TVA.
 • De la terminalul Satellic/Viapass veţi obtine astfel aparatul OBU, un cod PIN şi o chitanţă! Pastrati aceasta chitanţă pentru a o preda la decont. Chitanţele primite contin informaţii importante despre OBU necesare ulterior.
 • Returnarea aparatului se poate face tot la unul dintre Punctele de Distribuţie, prin simpla scanare a aparatului, introducerea numărului de înmatriculare si a codului PIN.
 • După predarea aparatului se va face o verificare de către furnizorul Satellic provind buna funcţionare a acestuia şi se vor returna sumele de garanţie (cei 135 euro/aparat) plus eventuale sume încărcate suplimentar si neutilizate (in varianta pre-pay) doar in contul bancar al companiei. Date bancare (contul si restul informaţiilor) le veţi furniza pe portal, odată cu înregistrarea companiei!
 • Conturile fast-track înregistrate la Punctele de Distribuţie nu au acces la informaţiile fiscale. Mai mult, înregistările din trecut (înainte de a face înregistrarea pe Portal) nu pot fi regenerate odată ce contul este actualizat cu detaliile de facturare. Acest lucru implică faptul că utilizatorul nu poate înregistra și nici nu recupera sumele de TVA pentru taxele de drum deja achitate prin sistemul fast-track.

Mai multe informaţii utile găsiţi AICI!

echipa TSG-euroShell, mereu la dispoziţia dumneavoastră!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings