DAF „EcoTwin” va participa la European Truck Platooning Challenge

Ministerul Mediului si Infrastructurii din Olanda, va organiza in data de 6 aprilie European Truck Platooning Challenge.

Obiectivul acestei competitii este de a obține permisiunea din partea guvernelor statelor membre UE, de a efectua pe scară largă, (testare pan – europeană) a plutoanelor de camioane pe sosele. Aceste combinații de camioane prezinta mai multe avantaje, de la consumul scazut de carburant, la siguranta si fluidizarea traficului, pana la emisiile de CO2.

In cadrul proiectului „EcoTwin”, acesta lucru a fost deja demonstrat, cu toate acestea, in timpul Truck Platooning Challenge accentul se va pune pe accelerare autonoma si franare. Distanta dintre cele doua camioane va fi de 0,5 secunde, iar la o viteza de 80 de kilometri pe ora acestea se vor afla la o distanta aproximativa de 10 metri.

Un aspect unic al combinatiei „EcoTwin” este conexiune avansata WiFi-P, dezvoltata de NXP, ce este special conceputa pentru aplicații auto. Viteza rapida de comunicare permite camioanelor sa pastreze o distanta chiar mai mica de 10 metri intre ele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings