Maine intra in vigoare noua taxa de drum in Belgia

Vă reamintim că începand cu 01 Aprilie 2016 intră în vigoare în Belgia o noua taxă de drum pe kilometru care va inlocui sistemul actual de vignetă! Tarifele aplicate le puteti vizualiaza AICI.
Eurovigneta rămane in continuare necesară pentru vehiculele ce merg in Luxemburg, Olanda, Danemarca si Suedia.Pentru plata noii taxei de drum in Belgia este obligatoriu ca toate vehiculele de peste 3.5 tone să deţină un aparat de taxare electronic (OBU), agreat de compania care gestioneaza taxa de drum din Belgia (Viapass).Shell este singurul furnizor de carduri din Europa care oferă clienţilor săi o variantă de plată alternativă, prin activarea aparatelor ITR Plus pentru noul sistem de taxare! Costul garanţiei pe aparat, cel de 135 euro, este astfel eliminat prin acest sistem alternativ!

  • Astfel, dacă vehiculele companiei sunt echipate cu aparate ITR Plus şi aţi solicitat activarea aparatelor prin trimiterea documentelor de înregistrare, puteţi achita taxa de drum din Belgia prin sistemul nostru de plată începând cu 1 aprilie 2016!
  • Suplimentar acestui proces de înregistrare a companiei si a vehiculelor, este necesar ca si aparatele ITR Plus să ruleze ultimul soft disponibil – versiunea 3.00.19! Vă recomandăm să transmiteţi conducătorilor vehiculelor companiei dvs. să verifice aparatele din bord. Verificarea se face direct în setările aparatului, în meniul OBU Status- SW Version. Aici trebuie să se regăseasca mesajul FW 03.00.19. Aici găsiţi un material în imagini!
  • Dacă în urma verificării aparatul ITR Plus nu rulează această versiune de soft, tot ce au de făcut conducătorii auto este să urmeze 4 paşi simpli. Aici sunt paşii de urmat!

IMPORTANT: Noul sistem de taxare din Belgia funcţionează prin transmiterea de informaţii şi date prin satelit. Pentru ca transmiterea informaţiilor să funcţioneze corect încă de la început, este foarte important ca aparatele ITR Plus să fie deschise şi funcţionale cu cel puţin 30 de minute înainte de a intra în Belgia!

Recomandarea noastră este ca aparatele ITR Plus să fie conectate în permanenţă la încărcătorul de la brichetă.

  • Dacă aţi solicitat de curând o schimbare de informaţii pe aparat (număr de înmatriculare, clasă emisie, etc) verificaţi cu atenţie dacă pe aparat apar informaţiile corecte!

 Plata prin intermediul aparatului OBU furnizat de Satellic

Dacă aveti in cadrul companiei vehicule ce nu sunt încă echipate cu aparate ITR Plus si este necesar să tranzitaţi Belgia, puteţi alege varianta de plată a taxei prin OBU Satellic.

Shell este partener acreditat şi pentru această variantă de plată şi astfel puteţi achiziţiona aparate OBU Satellic si plăti taxa de drum cu ajutorul cardurilor euroShell.

Paşii de parcurs pentru această variantă de plată îi găsiţi AICI!

Suplimentar, vă recomandăm să citiţi cu atenţie informaţiile publicate de noi pe site-ul nostru, la rubrica Noutăţi!

Este posibil ca sistemul de plată Satellic să mai intampine erori de comunicare si transmitere date catre Viapass. Va rugam sa ne sesizati orice eroare sau situatie mai putin placuta intampinata cu acest sistem de plata!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings