Marea Britanie, propune confiscarea vehiculelor pentru cabotaj ilegal

In ceea ce priveste Regulamentul CE 1072/2009 și 106/1992, Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA), autoritatea de control din Regatul Unit ar dori sa notifice toate tarile europene ca intentioneaza ca in cazul nerespectarii reglementarilor in cazul cabotajului, sa ia masuri impotriva operatorilor de transport, cum ar fi confiscarea vehiculelor acestora.

Vehiculele care se vor afla in aceasta situatie vor fi puse sub sechestru si apoi va fi trimisa o notificare catre operatorul și detinatorul vehiculului inregistrat. Publicarea confiscarii va fi facuta in Monitorul Londra, care este disponibil online folosind link-ul: https://www.thegazette.co.uk/.

Operatorii vor avea 21 de zile de la primirea notificarii, pentru a face apel impotriva masurii de confiscare a vehiculului, catre autoritatea rutiera de trafic a zonei in care a avut loc confiscarea. In cazul in care un astfel de vehicul nu se afla in proprietatea operatorului de transport, are contract de închiriere sau de leasing, atunci aceste societati nu au dreptul de a face apel impotriva confiscarii vehiculului.

Problema a DVSA este faptul ca, in general, ei nu pot sti cu siguranta de existenta unui contract de leasing sau inchiriere, in momentul in care vehiculul este controlat si sechestrat. Este imperativ, așadar, ca operatorul de transport care foloseste acel vehicul sa notifice forma de detinere a vehiculului, deoarece interesul societatii respective, este de a recupera vehiculul in cel mai scurt timp, iar acest lucru le va permite sa depuna un apel la autoritatea rutiera de trafic in timp util.

Informatie furnizata de Adriana Muresan : diariodetransporte.com

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings