Volvo Drivers’ Fuel Challenge 2016

Volvo Trucks ofera anul acesta, celor interesati, doua alternative de participare la etapele preliminare ale competitiei, fie prin inscrierea pentru testarea abilitatilor la unul din cele 6 centre Volvo Trucks din tara sau online www.volvotrucks.ro/fuelchallenge, fie prin monitorizarea soferilor pe o perioada de 6 saptamani cu ajutorul programului Dynafleet.

Soferii participanti isi pot demonstra abilitatile de condus economic la bordul celui mai inovator camion Volvo FH cu transmisie I-Shift Dual Clutch. Pentru a se inscrie in competitie, soferii au nevoie de permisul auto categoria C si E si de cardul Tahograf. Primii 3 soferi cu cele mai bune valori ale consumului din fiecare locatie se vor califica in finala nationala.

Companiile de transport ce detin camioane Volvo si au abonament pentru serviciul Dynafleet isi pot inscrie soferii online www.volvotrucks.ro/fuelchallenge. Stilul de condus al soferilor va fi monitorizat pe o perioada de 6 saptamani, intre 1 mai si 12 iunie, minimum 10.000 km. Clasamentul soferilor se va face in functie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) furnizat de programul Dynafleet, avand la baza analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic si anume: anticipare si franare, utilizarea motorului si a transmisiei, mers in gol si supraviteza. Primii 10 soferi care vor inregistra cele mai bune punctaje se vor califica in finala nationala.

Etapele preliminare vor avea loc la:

Bucuresti (3-14 mai),269x196_Harta orase

Brasov (3-7 mai),

Timisoara (30 mai-4 iunie),

Cluj (6-18 iunie),

Constanta (30 mai-8 iunie),

Bacau (13-18 iunie)

 

Finala nationala va avea loc in data de 1 Iulie, la Brasov. Castigatorul va reprezenta Romania la finala regionala din 17-18 August 2016 care se va desfasura la Hungaroring, Budapesta.

In cadrul competitiei regionale pot participa soferi din urmatoarele tari: Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia.

Finala mondiala are loc la Goteborg, Suedia in data de 8-9 Septembrie 2016 . Sunt invitati sa participe la acest eveniment primii patru clasati in finala regionala.

In toate cele trei etape – nationala, regionala si globala – vor fi recompensati cu premii atractive atat soferii clasati pe primele trei locuri cat şi companiile pentru care acestia lucreaza.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings