Greva in Grecia incepand de azi

Sindicatele din Grecia au anuntat azi o greva generala ce se va intinde, momentan, pe 2 zile (vineri – duminica), dupa ce initial se anuntase o greva doar duminica a transportatorilor maritimi.

Toate institutiile statului au anuntat suspendarea activitatilor, in sprijinul acestora au venit si companiile private care de asemenea au intrat in greva. Cursele maritime vor fi suspendate pana marti dimineata.

Grecia – Grevă naţională

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că Administrația Supremă a Funcționarilor Publici (ADEDY) și Confederația Generală a Lucrătorilor Greci (GSEE) au anunțat organizarea unei greve naționale, de 48 ore, începând de vineri, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai 2016, inclusiv.

De asemenea, și-au mai anunțat participarea la grevă Organizația Feroviară Elenă (OSE), care va întrerupe activitatea pe o perioadă de 3 zile, începând de vineri, 6 mai, până duminică, 8 mai, inclusiv, și Organizația Sindicală a Întreprinderii de Electricitate (DEI), care va protesta 48 de ore, începând cu noaptea de sâmbătă, 7 mai, până duminică, 8 mai 2016.

Pe cale de consecinţă, şi Federația Navală Panelenă (PNO) va prelungi greva, de la 24 ore (cum se anunțase iniţial) la 4 zile, începând de astăzi, vineri, 6 mai 2016, până marți, 10 mai 2016, perioadă în care toate vapoarele vor rămâne ancorate în porturi.

Privind transportul public, autobuzele și troleibuzele din capitala Atena nu vor circula pe o durată de 48 de ore, începând de astăzi, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai, iar duminică, 8 mai 2016, vor circula numai în intervalul orar 9:00 – 21:00; tramvaiul, metroul și trenul electric nu vor circula 48 de ore, începând de astăzi, 6 mai, până sâmbătă, 7 mai, inclusiv.

Serviciul de ambulanță va asigura asistența de urgență. Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului

 

SURSA FOTO: greece.greekreporter.com
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings