Franta in greva generala, totul este aproape blocat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Franceză că, pe fondul noului proiect al Legii Muncii şi adoptării acesteia în procedură accelerată, principalul sindicat din Franța – CGT, a anunțat o vastă mișcare socială pe întreg teritoriul Franței, care va acoperi mai multe sectoare de activitate. Este afectată aprovizionarea cu combustibil, multe dintre rafinării fiind deja în grevă. De asemenea, angajații centralelor nucleare s-au alăturat mișcării greviste.

Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate. Pe site-ul rețelei naționale de căi ferate franceze – SNCF, a fost deja postată comunicarea că, pentru 26 mai 2016, persoanele care au programate călătorii în această perioadă să-şi verifice orarul deplasărilor prin compania de transport (http://www.sncf.com/).

Totodată, pe site-ul campaniei aeriene Air Francehttp://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos_trafic_aerien_air_france.htm a fost postat un comunicat din care reiese că, pe fondul mișcării de grevă a Aviației Civile, se are în vedere o adaptare a orarelor de zbor pentru cursele cu plecare de pe aeroportulParis – Orly, prevăzându-se pentru data de 26 mai 2016 anularea a aproximativ 15% din zborurile cu decolare de pe acest aeroport. Vor fi operate totalitatea zborurilor cu plecarea de pe aeroportul Charles de Gaulle, precum şi a zborurilor de lung curier, dar sunt propuse o serie de măsuri comerciale alternative pentru amânarea sau modificarea zborurilor. Pe cale de consecinţă, cetățenii români care au programate deplasări în această perioadă sunt sfătuiți să-şi reconfirme orarul de zbor prin compania de transport.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings