UTA anunțat lansarea în România a dispozitivului Telepass EU

UTA a anunțat lansarea în România a dispozitivului Telepass EU, prin care oferă o soluție universală pentru diverse sisteme de taxe de drum. Dispozitivul, conceput inițial pentru Italia, poate fi utilizat acum şi în alte patru țări care percep taxe de drum pentru autovehicule cu o greutate totală admisă de peste 3,5 tone. În afară de acestea, odată cu utilizarea dispozitivului Telepass EU, nu mai este nevoie utilizarea cardului VIAcard, cu care se pot achita taxele de autostradă în Italia.

O caracteristică specială a dispozitivului Telepass EU este aceea că poate fi utilizat în Italia, Franța, Spania, Portugalia, dar şi în tunelul Liefkenshoek din Belgia. Pe lângă înregistrare şi decontarea taxelor de autostradă în Italia şi Franța, prin intermediul acestui dispozitiv se pot achita şi taxele aferente parcărilor monitorizate. Pe viitor, oferta dispozitivului Telepass EU se va extinde, adăugându-se şi alte sisteme de taxare rutieră. În momentul de faţă se pregătește implementarea achitării taxei pentru autostrada A4 (Katowice – Cracovia) din Polonia.

„Prin intermediul dispozitivului Telepass EU oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza un singur dispozitiv în mai multe rețele de taxe de drum, din diferite țări europene“, menționează Iulian Alexe, Directorul General UTA Romania. „Acest dispozitiv oferă simultan mai multe avantaje: pe de o parte conducătorii auto pot reduce numărul de dispozitive de taxare montate în camion, putând astfel achita taxele de drum în trecere, fără să se oprească la stațiile de taxare. Pe de altă parte, pot profita în unele țări din Europa de Sud-Vest de reduceri de până la 50% față de prețul achitat în numerar.“
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings