Direct din viitor, autobuzul autonom Mercedes-Benz Future Bus

La trei luni de la demonstratia celor de la Daimler Trucks pe autostrada A52, de langa Düsseldorf, a trei camioane autonome Mercedes-Benz Actros conectate prin WI-FI si folosind sistemul Highway Pilot, a fost prezentat si autobuzul autonom Mercedes-Benz Future Bus cu sistemul CityPilot.

Acesta a rulat autonom pe un traseu de 20 km din orasul Amsterdam, atingand viteza de 70 km/h. Pe traseu Mercedes-Benz Future Bus a oprit la semafoare, in statii, la trecerile de pietoni. De asemenea a identificat semnele rutiere intalnite pe aceasta ruta si a rulat in consecinta.

Pentru autobuzele autonome, Daimler foloseste sistemul CityPilot, care este practic un upgrade al sistemului folosit pentru camioane Highway Pilot. Ca si in cazul demonstratiei celor trei camioane autonome si de aceasta data soferul a fost prezent in cabina si a monitorizat sistemul pe intreg traseul.

 

De mentionat ca aceste autobuze circula pe benzi special marcate si nu sunt in totalitate autonome. Activarea sistemului CityPilot se face de catre sofer in momentul in care traseul ales este adecvat condusului autonom.

In componenta CityPilot regasim sistemele folosite in prezent pe autocarele si camioanele Mercedes-Benz cum ar fi radare cu raza scurta si lunga, mai multe camere video, sistem de navigatie GPS controlat prin satelit. Toate acestea conectate duc la obtinerea unei pozitionari exacte a autobuzului in trafic si a unei imagini precise imprejurimilor acestuia.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings