Expansiunea parcului P3 Prague D11 continua prin constructia unui nou depozit pentru FM Logistic

P3, unul dintre cei mai mari investitori specializati, dezvoltatori si manageri de proprietati europene de logistica, a demarat constructia unui nou depozit in parcul P3 Prague D11. Unitatea de 40.000 m2 este cel de-al doilea si cel mai mare depozit dezvoltat in parc. Mai mult de o treime (15.000 m2) este spatiu build-to-suit (BTS) realizat pentru compania de distributie franceza FM Logistic, in urma unei tranzactii intermediate de CBRE. Spatiul ramas liber va fi disponibil spre inchiriere.

Cresterea accelerata a P3 Prague D11 completeaza portofoliul de parcuri P3 din Republica Ceha, pozitionate strategic in jurul capitalei tarii, care include parcurile P3 Prague D8, P3 Prague D1 si P3 Prague Horní Počernice, dar si intensifica sinergiile lor reciproce.

FM Logistic este un lider international in furnizarea de servicii logistice si de transport, cu un portofoliu de clienti care include lanturi de retail, producatorii de alimente, producatorii de produse de uz casnic si ingrijire personala, producatori de produse cosmetice, companii farmaceutice si alti producatori.

„FM Logistic este un client important”, spune Tomáš Micek, Country Head P3 Republica Ceha, adaugând, „cu aceasta expansiune FM Logistic aproape isi tripleaza suprafata totala a spatiului pe care il utilizeaza in depozitele P3 din Cehia. Lucram indeaproape cu clientii nostri pentru a intelege nevoile afacerilor lor si, la fel ca in cazul FM Logistic, acest lucru duce adesea la o noua oportunitate BTS. ”

Peter Bečár, Managing Director P3 declara: „Cu FM Logistic lucram, de asemenea, in Polonia si in România. Parcul P3 Prague D11 este cea de-a sasea locatie a FM Logistic in parcurile P3 din aceste trei tari. Parteneriatul nostru arata ca suntem capabili de a satisface nevoile clientilor nostri prin locatii in toata Europa.”

„Partneriatul cu P3 implica mai multe tari europene”, spune Štěpán Ladányi, Comercial Director FM Logistic CZ & SK. „Datorita locatiei optime si a capacitatii P3 de a oferi un depozit personalizat in functie de nevoile si cerintele noastre specifice, vom putea servi clientii nostri din intreaga Republica Ceha mult mai eficient din momentul in care ne vom muta in aceasta noua cladire, in luna ianuarie a anului viitor. Posibilitatea de extindere ulterioara a acestui depozit este, de asemenea, foarte importanta pentru noi.”.

„In baza cerintelor FM Logistic, CBRE a realizat o prezentare generala a locatiilor adecvate din zona de est a orasului Praga. Cea mai buna compatibilitate cu cerintele clientului a fost propunerea P3 de construire a unui nou depozit in parcul P3 Prague D11„, explica Lukáš Saling , Associate Director al departamentului de industrial & logistica CBRE, care a intermediat tranzactia. El a adaugat, „cererea pentru proprietati industriale moderne in apropiere de Praga – care este cea mai solicitata zona din tara – se afla in continua crestere”.

Noua constructie pentru FM Logistic va include spatii de birouri si o zona cu temperatura controlata, care va fi utilizata pentru depozitarea produselor alimentare. P3 a realizat un design unic, care dispune de un panou aditional pe fatada pentru a asigura un nivel suplimentar de izolare termica, reducând astfel costurile de incalzire. Noua cladire are o inaltime de 12,2 m, ceea ce creste cu pâna la 20% capacitatea sa de depozitare comparativ cu standardul industriei si ofera o economie de pâna la 25% din costurile de inchiriere.

Spatiul ramas liber este disponibil spre inchiriere in unitati mici (incepând de la 2.000 m2), care pot oferi o „casa” ideala pentru extinderea unor start-up-uri, pentru companii noi, precum si pentru alti potentiali clienti.

Se remarca o ascensiune a cererii pentru facilitati logistice in zona parcului P3 Prague D11. P3 a observat un interes puternic din partea clientilor pentru spatii logistice disponibile in  prima cladire dezvoltata din parc, un depozit de 21.047 m2, care a fost finalizat luna trecuta (iunie 2016) si din care aproximativ jumatate este ocupat de Exiteria.

In plus, la inceputul acestui an, P3 a cumparat noi terenuri in jurul parcului si dispune de spatiu pentru construirea de unitati BTS care pot varia de la 3.000 m2 la 20.000 m2 pentru clienti din logistica, industria usoara si alte sectoare industriale. Odata finalizat, parcul va avea o suprafata totala inchiriabila de peste 155.000 m2 – aproximativ o treime va fi construita pâna la sfârsitul anului 2016.

In prezent, P3 construieste peste 90.000 m2 de spatii industriale in Republica Ceha. In plus, compania planuieste noi facilitati in orasele Olomouc si Prisovice si a obtinut, de asemenea, autorizatie de construire pentru doua depozite suplimentare la Mladá Boleslav.

P3 se extinde in egala masura si in alte tari europene, având in prezent in constructie 12 depozite, cu o suprafata totala de aproape 250.000 m². Pe lânga programul de dezvoltare din Republica Ceha, P3 lucreaza la proiecte in Polonia, Slovacia si România. De asemenea, este in crestere in Europa de Vest. In ianuarie, compania a cumparat teren in apropiere de München, unde va construi parcul P3 Gottfrieding de 55.000 m² si a finalizat la sfârsitul lunii aprilie un depozit pentru PSA Peugeot Citroën la P3 Niedersachsenpark, in Germania de nord-vest. In plus, compania este pe cale sa demareze constructia primului proiect nou dezvoltat in Franta.

P3 Prague D11 este situat in apropierea capitalei cehe, la doar 8 km de zona comerciala Centrum Černý Most. Parcul dispune de conexiuni excelente de transport, datorita vecinitatii cu autostrazile D11 si D10, principalele rute care leaga Praga cu partea de est a Republicii Cehe si cu sud-vestul Poloniei. La doar 300 m se afla o gara datorita careia parcul este una dintre putinele facilitati din zona conectate la reteaua feroviara. In plus, in viitorul apropiat parcul va fi deservit de o ruta de transport public.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings