Goodyear si ThinkYoung a anuntat castigatorul ThinkGoodMobility Challenge

Goodyear si ThinkYoung anunta ca Artur Ząbczyk, student la Universitatea Silesianade Tehnologie din Polonia, este castigatorul primei editie a competitiei ThinkGoodMobility Challenge.  Sistemul de Management si Refacere (MaRS) al lui Ząbczyk este o combinatie inovatoare care combina reciclarea energiei de la masini cu o retea de informatii din trafic in timp real pentru a minimiza timpul unei calatorii si costurile acesteia pentru toatalumea.

Sane imaginam un sistem inteligent care poate recicla toate formele de energie (caldura, kineticasi energia impactului) produsade vehicul pentru a-si stabili ”croaziera” (e.g. modul in care merge) in trafic. MaRS completeaza sistemul de recuperare a energiei cu o retea de informatii inteligenta care cuprinde toate masinile de pe sosea, contribuind in timp real la redarea informatiilor despre viteza, accidente si semne rutiere. Sistemul optimizeaza traficul si recupereaza energia masinilor.

Ząbczyk, 23 de ani, a spus: “Sunt incantat ca am castigat prima editie a competitiei ThinkGoodMobility Challenge. Aceasta da generatiei mele sansa de a imparta si idei inteligente si sutenabile despre cum saabordam nevoile mobilitatii viitoare astfel incat sa avem un impact pozitiv asupra mediului si societatii.”

“Tinerii vor fi cei care vor conduce drumul care noi provocari societale, nevoile lor viitoare fiind inima gandirii noastre inovative”, a spus Carlos Cipollitti, director general la Centru pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg si membru al juriului. “Propunerea lui Artur s-a remarcat prin faptul caeste sofisticata si are potential in a fi implementata. Utilizand tehnologia existenta, el a creat un sistem unificat pentru a imbunatati semnificativ eficienta atat pentru conducatorul auto cat si pentru mediul inconjurator. MaRS ar putea transforma calatoriile din interiorul orasului in numai cativa ani, reducand radical emisiile de carbon si costurile si imbunatatind calitatea vietii noastre”, a mai adaugat acesta.

“Mi-a facut placere sa particip la aceasta competitie. Ceea ce am invatat cel mai mult ca inginer este ca tehnologia si un plan de afaceri solid trebuie sa mearga mana in mana. Daca vrei sa convingi potentialii parteneri si utilizatori, trebuie sai duci intr-o calatorie. ” a conchis Ząbczyk.

 

Proiectul lui Ząbczyk a fost ales castigator din 73 de proiecte depuse din toata Europa, iar juriul care l-a desemnat castigator a fost compus din profesori de la universitati europene de top, inovatori in materie de mobilitate si experti din industrie. “Este minunat savezi un nivel atat de ridicat de entuziasm si inovare. Juriul a avut o slujba destul de provocatoare din moment ce ideile din TOP 3 au avut toate meritele lor. De fapt, combinarea  acestor trei concepte, dacatreaba ar fi facuta cu succes, ar putea ajuta la revolutionarea mobilitatii in urmatoarele decade,” a explicat Jeremy White, Product Editor la WIRED si membru al juriului.

Locul doi i-a revenit lui Jacopo Runchi din Italia cu un vehicul modular cool cu 2-4 roti, iar pe trei a terminat Siddartha Khastgir din Marea Britanie, care a dezvoltat o zona inteligenta cu arie mare si un sistem de credit, ce recompenseaza calatorii atunci cand fac alegeri inteligente in ceea ce priveste mobilitatea. Aceasta competitie este legatade cercetarea si inovarea Goodyear in domeniul transportului viitorului si este parte a platformei sale mai ample ThinkGoodMobility.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings