Vertical Buffer Module creste viteza de comisionare a pieselor mici

Prin noua generatie a sistemelor ei de depozitare, compania Kardex Remstar stabileste standarde ridicate pe piata intralogisticii.

 Compania elvetiana Kardex Remstar, care are o filiala si in Ungaria, apare pe piata cu noua generatie de sisteme de depozitare. Aceasta este familia de produse denumita  Vertical Buffer Module. Primul ei membru este unitatea de stocare automatizata Kardex Remstar LR 35. Noul automat de depozitare al firmei furnizoare de solutii intralogistice ofera performante deosebit de ridicate in comisionarea articolelor de mici dimensiuni. Kardex Remstar LR 35 raspunde perfect cerintelor actuale pe care intralogistica le impune in materie de dinamism, ergonomie si eficienta energetica.

Prin dezvoltarea sistemului de depozitare LR 35 din familia de produse Vertical Buffer Module, firma Kardex Remstar a dat raspuns pozitiv acelei tendinte sesizabile  in randul companiilor, care au formulat pretentia privind extinderea gamei de produse, loturile de comenzi mai mici si disponibilitatea de 24 de ore.

KardexRemstar_PR_VerticalBufferModule_Pic2

Inovatia acestui produs ofera depozitelor de marime mica si mijlocie solutii de comisionare a articolelor mici din boxe, cutii de carton si platouri. Sistemul reprezinta o dezvoltare de ultima ora a firmei Kardex Remstar si cuprinde un sistem de rafturi, un cos cu manipulare automata, una sau mai multe statii de comisionare, precum si software-ul de logistica de productie proprie. Kardex Remstar LR 35 este foarte util tuturor companiilor care opereaza cu comenzi individuale sau cu volum redus in domeniul ingineriei mecanice, in industria automobilelor, in industria chimica sau cea farmaceutica, precum si in cadrul prestarilor de servicii si al intretinerii. In comparatie cu alte solutii de depozitare folosite pe scara larga, cum ar fi sistemul mini-load, sistemul LR 35 demonstreaza calitati excelente in ceea ce priveste randamentul investitiei (ROI in mai putin de un an), performanta comisionarii comenzilor, eficienta energetica, precum si folosirea spatiului. Gyula Kónya, director de vanzari la Kardex Hungaria Kft. a declarat: „Suntem mandri de sistemul nostru elaborat recent, prin aplicarea caruia putem oferi clientilor nostri o solutie de intralogistica flexibila si rentabila. Prin produsele noastre care satisfac cele mai inalte asteptari si raspund celor mai riguroase criterii, oferim clientilor nostri un atu concurential. In Ungaria, firma Kardex Hungaria Kft. reprezinta nivelul de calitate ridicat, precizia si fiabilitatea.”

Performanta mai ridicata datorita conceptiei inovatoare

Sistemul de depozitare LR 35, cu unul sau mai multe segmente, poate prelucra pana la 500 de pozitii de comanda pe ora la fiecare statie de comisionare si poate fi echipat cu pana la patru deschideri de operare sau statii de comisionare. Elementul central al fiecarei statii de comisionare este masa rotativa, cu inclinatie de 20 de grade, prin care, din punct de vedere ergonomic, se asigura efectuarea celei mai confortabile munci posibile. In timp ce operatorul comisioneaza o comanda, LR 35 pregateste boxa urmatoare si o plaseaza in containerul posterior al mesei rotative. La terminarea procesului de comisionare, masa se roteste cu 180°, permitand accesul la boxa urmatoare. Disponibilitatea permanenta si imediata a marfurilor reduce la minim timpii de asteptare in cursul proceselor de comisionare.

KardexRemstar_PR_VerticalBufferModule_Pic1

Stocare flexibila

In cadrul sistemului de depozitare Kardex Remstar LR 35, marfurile pot fi depozitate in lazi standard sau pe platouri ce pot fi deplasate cu ajutorul sistemelor AKL sau conveierelor, evitandu-se astfel procesele de reambalare consumatoare de timp. Platourile, lazile sau cutiile de carton de diferite inaltimi pot fi depozitate impreuna, iar fiecare dintre acestea poate suporta incarcaturi pana la 35 kg.

 

Eficienta energetica incepe inca din faza proiectarii

Fiecare element al sistemului Kardex Remstar LR 35, care incepand de la temelii este o dezvoltare complet noua, are o structura usoara. In sistemul de rafturi cu un singur culoar, cosul mobil cu manipulare automata amplaseaza in cel mai scurt timp incarcaturile la locul potrivit. Toate versiunile LR 35 se bazeaza pe aceleasi componente si pe o tehnologie identica. Reducerea numarului de componente si folosirea tehnologiei de ultima ora garanteaza scalabilitatea automatului de depozitare, economisind totodata o cantitate semnificativa de energie. Kardex Remstar LR 35 consuma doar o treime din energia necesara unui sistem mini-load si din aceasta cauza nu necesita sisteme complexe de recuperare a energiei. Tehnologia moderna de actionare, motoarele extrem de eficiente si convertizoarele de frecventa configurate in mod optim contribuie de asemenea la cresterea eficientei energetice a sistemului. In plus fata de beneficiile privind protectia mediului, Kardex Remstar LR 35 este concomitent si un maestru al integrarii: el poate fi incorporat cu usurinta in procesele existente si se adapteaza fara eforturi suplimentare atat la constructiile de orice fel, cat si la conveierele deja instalate. Punctele de racordare pot fi montate pe partea din fata, pe cea din spate sau pe partile laterale ale instalatiei.

 

Un nou software de comanda

In paralel cu dezvoltarea noii familii de produse, arhitectura software-ului sistemului de depozitare automat a fost si ea reactualizata conform celor mai recente tehnologii. Noul hardware de inalta performanta, ecranul tactil capacitiv, cu rezolutie mare, asigura o manipulare rapida si ergonomica. Software-ul dedicat se bazeaza pe tehnologia web, prin urmare poate fi utilizat cu o gama larga de echipamente hardware. Functiile noi si extinse aduc beneficii reale utilizatorilor, cum ar fi manipularea si gestionarea boxelor, prioritizarea in depozitare si in cautare, viteza reglabila a manipularii fiecarei bnoxe si material, precum si autentificarea utilizatorului prin intermediul RFID.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings