FOMCO – Te scapam de griji in vacanta mult meritata!

Vara este sezonul in care lasam munca si oboseala acumulata deoparte si plecam in concediu alaturi de cei dragi pentru a ne umple din nou de energie si pentru a ne relaxa.

Cu o multime de soferi plecati in curse, repartizati pe o arie geografica mare, poate fi greu sa stim fiecare ce face. Si cu toate ca este imposibil sa nu pierdem nici un strop de combustibil, nu vrem sa se ajunga la pierderi uriase de carburant zilnic.

Descurajati mersul in gol al motorului

In timpul verii, este tentant ca soferii sa tina vehiculele pornite in stationare pentru a beneficia de aerul conditionat. Insa stationarea timp de o ora cu motorul pornit reprezinta echivalentul a 40 kilometri de condus, potrivit unui studiu realizat de Ford. Stiind ca in medie un camion consuma peste 30 litri la 100 km, mersul in gol chiar si pe o perioada scurta, acumulat de la toata flota, va consuma o cantitate uriasa de combustibil. Daca urmariti timpul in care fiecare motor sta la ralanti, puteti analiza personal aceste pierderi si puteti lua masuri pentru stoparea lor.

Monitorizarea cheltuielilor de combustibil

Este un adevar urat: Unii soferi profita de angajatorii lor prin umplerea containerelor pentru uz personal pe lânga rezervoarele camionului. O canistra de motorina de câtiva litri retinuta de sofer poate parea putin, insa acumulat la numarul de soferi care profita in acest fel ori numarul de zile lucrate in cadrul companiei, se pot inregistra pierderi extrem de mari. Mai mult, permiterea soferilor sa profite in acest mod incurajeaza crearea un obicei rau intre angajatii Dvs. Combustibilul poate fi monitorizat foarte usor si precis prin sonde litrometrice introduse in rezervor.

Urmariti viteza de deplasare a soferilor

Conducerea vehiculelor la o viteza corespunzatoare are mai multe beneficii:

Mai putine sanctiuni contraventionale

Un consum mai mic de combustibil

Uzura normala a pieselor (fara a fi accelerata de viteza excesiva)

Probabilitatea crescuta de a evita accidente

Excesul de viteza pe autostrada poate creste consumul de combustibil cu pâna la 33% potrivit Departamentului de Energie al Statelor Unite.

Altfel zis: Ati putea creste distanta parcursa a flotei in acelasi buget cu o treime, doar având grija ca soferii sa conduca intr-un mod regulamentar.

fomcoceas

Rapoarte de stationare

Stim acum ca putem urmari si reduce considerabil consumul de combustibil, dar stim si faptul ca nimeni nu vrea sa lucreze in timpul concediului, chiar daca asta ar insemna urmarirea a catorva rapoarte.

FomcoGPS pune la dispozitia clientilor sai monitorizarea auto externalizata, unde interpretarea datelor furnizate de GPS si sonda litrometrica este realizata de catre o echipa de specialisti cu experienta in acest domeniu.

Pentru a beneficia de serviciul  monitorizarii externalizate: Aplicati AICI!

 

                                                                                                                                                                                        Echipa FOMCO GPS
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings