Noul Crafter – stabileste noi standarde in segmentul autovehiculelor comerciale

Oferirea unei solutii in domeniul transportului, cat mai avantajoasa din punct de vedere economic: acesta a fost principalul obiectiv avut in vedere in cadrul dezvoltarii noului Crafter, model realizat in conformitate cu necesitatile unui numar mare de clienti. Din acest motiv noul Crafter prezinta cele mai ridicate performante din clasa sa.

 Care tipuri de sisteme pot ajuta curierii in traficul aglomerat din orase? Cum poate fi imbunatatita constructia unei masini, astfel incat aceasta sa fie mult mai usor manevrabila? Cum pot fi prevenite accidentele cauzate de soferii obositi si care au de parcurs drumuri foarte lungi? Pentru a putea raspunde la aceste intrebari, respectiv pentru a intelege cat mai bine necesitatile si cererile clentilor, inginerii de la Volkswagen au dezvoltat noul model Crafter tinand cont de parerile unui numar mare de clienti. Prin aceasta colaborare inginerii au obtinut informatii referitoare la sistemele care satisfac cererile clientilor de vehicule comerciale. Rezultatul este noul Crafter ale carui sisteme electronice raspund tuturor provocarilor.

Noile motoare EU 6, dar si designul exterior total schimbat ii confera noului model cel mai mic consum de combustibil, precum si cele mai mici emisii poluante din clasa sa. Noul Crafter puncteaza de asemenea si la capitolul robustete, mentenanta redusa si costuri de reparatii reduse. Toate aceste aspecte au un efect pozitiv asupra costului total necesar intretinerii acestui vehicul pe toata durata sa de viata.

Dimensiunile noului Crafter permit folosirea spatiului la maxim. De exemplu, volumul de incarcare este gandit sa fie cat mai mare, in acelasi timp cu minimizarea dimensiunilor exterioare. Acest lucru face ca noul Crafter sa fie extrem de manevrabil, dar foarte robust in raport cu sarcina pe care o poate transporta. Rezumandu-ne strict la lungimea zonei de incarcare si la capacitatea de incarcare, noul Crafter este superior atat celor doua modele anterioare, cat si rivalilor sai de pe piata.

Pentru prima data, noul Crafter ofera mai multe variante de motorizari, chiar si pentru versiunile de tonaj mare. Noul motor “EA 288 Nutz” 2.0 l TDI a fost conceput special pentru acest model, si este disponibil in patru variante. Clientii pot opta intre 75 kW (102 CP), 90 kW (122 CP), 103 kW (140 CP), sau varianta biturbo TDI cu o putere de 130 kW (177 CP). Clientii mai pot alege tractiune pe fata, spate sau integrala (4Motion). De asemenea, cutia de viteze poate fi automata sau manuala. O astfel de varietate in domeniul motorizarii nu a mai fost intalnit pe acest segment de autovehicule.

Acest model dispune de trei lungimi diferite in functie de modelul ales, precum si de trei inaltimi diferite ale acoperisului.  Astfel, clientii isi pot configura vehiculul exact dupa necesitati. Fiecare client poate gasi combinatia dorita intre motorizare, cutie de viteze, sisteme de control, lungimea si inaltimea acoperisului vehiculului.

Noul Crafter stabileste noi standarde in ceea ce priveste sistemele de asistenta pe segmentul  vehiculelor comerciale. Obiectivul este acela de a optimiza protectia pasagerilor prin utilizarea conceptelor de siguranta activa si pasiva, in toate situatiile posibile. Gratie unui sistem de directie electro – mecanic, care este folosit pentru prima data pe aceasta clasa de vehicule, noul Crafter vine cu un mare numar de sisteme de asistenta activa a soferului, precum ESP cu stabilizare a remorcii, ACC Cruise Control Adaptiv, sistem de franare post – coliziune, sistem de asistenta la vant lateral (optional), asistent de manevrare al remorcii si multe altele. In ceea ce priveste asistenta pasiva, aici se pot enumera airbag-urile pentru sofer si pasager, precum si un numar mare de sisteme de avertizare, cum ar fi camera video pentru mers inapoi, monitorizarea distantei pentru parcare sau sistemul de monitorizare al traficului. Farurile LED, cu iluminare statica la viraje, precum si sistemul Light Assist asigura o vizibilitate excelenta asupra drumului pe timp de noapte. Modelul vine de asemenea insotit de servicii online care pot fi configurate dupa cum isi doreste fiecare sofer.

Special pentru noul model Crafter, a fost construita o noua unitate de productie in Polonia, la Wrzesnia. Aceasta este a doua unitate de productie din Polonia, dupa cea din Poznan – Antoninek, care se afla in exploatare de mai mult de 20 ani. Unitatea ocupa o suprafata de aproximativ 2,2 km2, echivalentul a 300 terenuri de fotbal. Peste 3000 persoane vor lucra la Wrzesnia, atunci cand unitatea va functiona la capacitatea sa maxima.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Privacy Policy Settings