ASF are parghiile necesare pentru a controla piata RCA

Consiliul Concurentei precizeaza intr-un raspuns catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are parghiile necesare pentru a controla piata RCA, dar cu toate acestea tarifele RCA pentru transportatorii rutieri au crescut de la 1.000 de euro in 2014, la 3.500 euro la final de 2015 si, in pofida sesizarilor si dialogului cu autoritati si asiguratori, asigurarea RCA pentru camioane a ajuns sa coste peste 22.000 lei la clasa B0 dupa iulie 2016.

De ce ASF nu foloseste aceste parghii? Cine verifica daca ASF isi face treaba sau nu? Si daca nu si-o face cine ia masuri? Romania, sat fara caini!

Este regretabil ca in loc ca autoritatile sa fie parteneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Romania, sprijina punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrifica dezvoltarea economica a Romaniei.

Prejudiciul creat in acest mod pare sa nu fie de interes pentru autoritati si politicienii actuali deopotriva, deoarece nota de plata va veni in primul rand firmelor cu capital romanesc si altor politicieni alesi si autoritati desemnate, care, chiar daca vor fi reprezentate de aceeasi oameni, vor gasi explicatii de ce nu au actionat la timp.

Se confirma astfel inca o data ca Romania a derapat serios de la valorile democratice si ca mediul politic ”ales” nu reprezinta interesele mediului de afaceri in general si ale cetatenilor, ci creeaza sisteme de oprimare economica ale agentilor economici spre profitul urias ai unor prieteni, probabil finantatori, prejudiciind Romania de o dezvoltare economica normala.

Solicitam Parlamentului Romaniei sa verifice daca ASF si-a indeplinit rolul de autoritate de supraveghere!

Solicitam interventia de urgenta a Guvernului Romaniei, inainte ca lipsa de masuri din partea ASF in privinta situatiei RCA sa conduca la situatii nefaste, ireversibile!!

Raspunsul Consiliul Concurentei catre UNTRR il puteti consulta aici. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings