FOMCO – Rolul sistemelor de monitorizare GPS în protejarea mediului înconjurător!

Cu prilejul evenimentului TransLogistica 2016, în cadrul seminarului Green Logistic Forum, ce va avea loc în data de 13 octombrie, societatea Fomco 2006 SRL va avea o prezentare în care va expune punctul său de vedere în legătură cu reducerea poluării mediului, atunci când pe un autovehicul sau utilaj din flota dumneavoastră se montează o unitate de monitorizare GPS însoţită şi de o sondă litrometrica capacitiva .

Având o relaţie foarte apropiată cu partenerii noştri care şi-au montat unităţi GPS pe autovehiculele din dotare şi în urma analizelor referitoare la consumul de combustibil, am remarcat câteva aspecte foarte importane ce duc la reducerea consumului de combustibil şi implicit la diminuarea poluării mediului.

Cea mai simplă constatare este aceea că autovehiculele nu se abat de la traseu, astfel consumul de combustibil scade considerabil. Alte aspecte ce duc la această reducere considerabilă de poluare sunt conducerea mai atentă, fără accelerări şi frânari dese precum şi faptul că sistemul atenţionează  conducătorul auto atunci când acesta depăşeşte viteza impusă.

Folosirea sistemului de monitorizare prin GPS pentru a urmări activitatea vehiculelor și utilajelor poate îmbunătății considerabil eficiența flotei auto. Defapt, majoritatea clienților care folosesc sistemul economisesc mai mulți bani din combustibil și orele de muncă, înainte pierdute, decât ceea ce cheltuiesc prin folosirea unei soluții prin GPS.

O altă reducere majoră a poluării rezulta şi din timpii de staţionare când autovehiculul are motorul pornit. Printre clienţii noştri avem cazuri în care timpii de staţionare cu motorul pornit s-au redus la jumătate, rezultând astfel şi o reducere considerabilă a consumului mediu de combustibil.

Prin monitorizarea flotei, puteți monitoriza toate vehiculele dumneavoastră și furniza trasee și rute ocolitoare alternative pentru a evita cele mai grave blocaje de trafic. Acest lucru menține flota în mișcare și reduce combustibilul irosit.

Nu în ultimul rând, se mai poate proteja mediul prin arhivarea FAZ-urilor şi a rapoartelor în format electronic, ne mai fiind nevoie de printarea acestora pe hârtie. Astfel se pot economisi lunar – în cazul unei flote medii – sute de coli de hârtie, şi generalizând aceasta economie la toţi clienţii Fomco economia poate fii de mii de ori mai mare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings