Probleme pentru producătorii de camioane din Europa după amenda record primită

Conform presei de specialitate din Italia, asociațiile transportatorilor rutieri din aceasta țară se mobilizează pentru a iniția proceduri civile, după amendarea de către departamentul Antitrust al Comisiei Europene a șase mari producători de camioane cu suma record de aproape 3 miliarde de euro.

Companiile MAN, Volvo Group, Daimler, DAF, Scania, Iveco au fost amendate cu suma record de 3 miliarde de Euro, pentru că în perioda 1997-2011 s-au înţeles asupra preţurilor de vânzare şi a introducerii tehnologiilor de respectare a normelor de emisii.
Dreptul comunitar prevede că un verdict dat de către Autoritatea Antitrust este o încercare de a pretinde despăgubiri pentru daunele primite de activitățile care au suferit sentința în sine. Acest lucru înseamnă că, în practică, toate companiile care au cumpărat camioane de la producătorii mai sus menţionaţi pe parcursul perioadei acoperite de verdict, și anume 1997-2011, pot depune cereri de despăgubiri.

Prima asociaţie care deja a avut întâlniri pe acesta tema cu membrii săi este FITA care şi-a asigurat membrii de tot suportul legislativ în această privinţă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings