Guvernul francez introduce începând cu 01.01.2017 – obligația  transmiterii electronice a atestatelor de detașare ale șoferilor în Franța

Guvernul francez introduce, începând cu 1 ianuarie 2017 – obligația completării electronice a atestatelor de detașare ale șoferilor în Franța, prin înregistrarea pe o platformă a Ministerului Muncii din Franța. Conform FNTR, această platformă nu este funcțională la acest moment decât pentru pre-declarații privind detașarea, care nu sunt aplicabile transporturilor rutiere.

Deși UNTRR este împotriva măsurilor protecționiste introduse de Guvernul Francez, totuși asociația noastră a realizat demersuri pentru a facilita accesul transportatorilor români la informații clare și relevante privind legea Macron, pentru ca aceștia să poată evita amenzile ridicate, până la clarificarea situației la nivel european.

UNTRR dorește să mulțumească asociației colege din Franța – FNTR pentru cooperare și profesionalism în facilitarea dialogului asociației noastre cu autoritățile franceze. Ne exprimăm însă dezamăgirea față de slaba comunicare a autorităților franceze și considerăm îngrijorătoare lipsa deschiderii acestora pentru oferirea de clarificări privind aplicarea legii Macron în cazul transportatorilor români, care deși depun eforturi pentru a îndeplinii obligațiile împovărătoare impuse de Guvernul francez, pot ajunge să fie penalizați din cauza insuficienței și neclarității informațiilor disponibile.

UNTRR,  cu sprijinul FNTR va continua demersurile privind clarificarea obligațiilor transportatorilor români legate de pre-declararea detașării și completarea certificatului de detașare.

Pentru ultimele informații disponibile privind legea Macron din Franța, consultați platforma  UNTRR dedicată: https://loimacron.eu/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings