FOMCO – 4 Sfaturi pentru a menține flota în siguranță pe timpul iernii

Vremea poate avea un impact uriaș asupra siguranței vehiculelor în orice moment al anului, însă iarna aduce un nou set de provocări șoferilor.

Gheața și zăpada sunt probleme comune pe care conducătorii auto trebuie să le urmărească. Chiar și în zonele mai ferite de gerul aspru, iarna poate aduce o mulțime de pericole, cum ar fi ploaie, ceață și polei. Întrebarea este: Cum pot managerii de flote să păstreze vehiculele și șoferii în condiții de siguranță pe timp de iarnă?

Înlocuirea pneurilor pe un vehicul poate fi o cheltuială destul de semnificativă, în special pentru vehiculele utilitare

Cu toate acestea, pe lângă riscul de a lua o amendă și siguranța șoferului, care este de departe cea mai importantă, cheltuielile ce pot apărea în urma incidentelor în trafic datorate echipării necorespunzătoare vor fi mult mai mari.Înainte de a începe iarna serios, asigurați-vă că toate anvelopele pentru vehiculele flotei sunt inspectate cu atenție. Orice pneu care este prea uzat trebuie imediat înlocuit.

La schimbarea pneurilor se ia în considerare starea vremii pentru regiunea în care vehiculul respectiv va opera. Dacă vehiculele vor fi utilizate în zone mai reci, cu zăpadă, vor avea nevoie de anvelope pentru zăpadă (în țările nordice, anvelopele pot avea nituri metalice inserate pentru a facilita tracțiunea pe zăpadă și gheață), iar dacă le utilizați în orașe de exemplu, cea mai bună alegere vor fi pneurile cu aderență mare, care prezintă un cauciuc extrem de poros ce oferă aderență sporită pe suprafețele înghețate.

La începutul fiecărei ierni, țineți un curs cu șoferii despre condusul în siguranță

Chiar și un șofer experimentat poate avea nevoie de o reîmprospătare a cunoștințelor, mai ales dacă au trecut multe sezoane de când a fost nevoit să folosească ultima dată lanțuri pentru anvelope, cârlige de remorcare sau alte materiale pentru dezăpezire.

Nu știți niciodată când un sfat sau un memento acordat șoferilor îi poate ajuta să evite un accident pe timp de iarnă.

Verificați frânele, direcția și alte componente care pot afecta controlul vehiculului

Menținerea sub control a 10 tone de metal pe autostradă este destul de dificilă, fără a-ți mai face griji cu privire la sistemul de frânare sau direcție.

Verificarea amănunțită de întrețienere a vehiculelor ar trebui să reprezinte o preocupare pe tot parcursul anului, dar acestea sunt deosebit de importante în timpul iernii. Dacă defectarea servodirecției poate fi neplăcută pe timp de vară, iarna aceasta poate avea consecințe foarte grave.

Impuneți respectarea limitelor de viteză pe categoria de drum pe care se circulă

Poate fi greu de rezistat tentației vitezei chiar și pe drumurile înzăpezite pentru unii angajați. Șoferii tot au termene limită de respectat și se pot simți presați de timp, așa că nerespectarea regulilor de viteză este un lucru obișnuit printre șoferii de astăzi.

Impunerea respectării limitelor de viteză în funcție de categoria de drum pe care se află pot ajuta șoferii să mențină o viteză cu care să poată evita posibilele incidente din trafic.

Ca alternativă, puteți utiliza sisteme de urmărire prin gps pentru a monitoriza comportamentul șoferilor și viteza acestora. Având aceste informații în timp real și la îndemâna pe orice device, puteți interveni la timp pentru a atenționa șoferul ca să fie mai precaut.

Siguranța este întotdeauna o preocupare pentru orice flotă de vehicule. Practicile de conducere în condiții de siguranță ajută la evitarea accidentelor care cauzează întârzieri și daune.

SURSA: fomcoservice.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings