Producătorul MAN testează prototipul noului său camion autonom pe autostrăzile din Germania

În cadrul proiectului de cercetare « aFAS » promovat de către Ministerul Economiei și Energiei din Germania (BMWi), producătorul MAN a dezvoltat noul camion automat fără șofer destinat circulării pe drumurile publice. Acest camion dotat cu panou de semnalizare a fost conceput pentru însoțirea și protejarea angajaților de întreținere a drumurilor care deseori lucrează în condiții periculoase și sunt implicați în accidente grave, mai ales pe autostrăzile înguste. Prin punerea în circulație a noilor camione producătorul are intenția să contribuie la un trafic rutier mai securizat și mai omogenizat.

Proiectul firmei MAN a fost inițiat în urmă cu doi ani în partenariat cu firme din sectorul industriei, a cercetării și a administrației cum ar fi Bosch, TRW, ZF și Wabco și a fost prezentat la sfărșitul lunii octombrie 2016 în cadrul unui eveniment  organizat de către Oficiul Federal pentru Drumuri (BASt).

Spre deosebire de testele Volvo Trucks și Scania realizate în minele din Suedia, producătorul MAN a ales banda de urgență a unei autostrăzi din regiunea orașului Hesse (Germania) pentru a testa prototipul noului camion de protecție. Datorită unui sistem inteligent de ghidaj, camionul se deplasează independent, accelerează și frânează fără intervenție umană. Vehiculul este echipat cu camere video și dispozitive de detectare a obiectelor, benzilor de circulație și a spațiilor libere. Această tehnologie este completată de către transferul de informații între vehiculul de protecție și vehiculul în lucru realizat prin intermediul unei conexiuni fără fir. Sistemele de direcție și de frânare, tehnologia senzorilor, recunoașterea mediului și componentele software-ului de control îndeplinesc cele mai înalte standarde în materie de siguranță.

Prin lansarea noului camion producătorul Man are intenția să răspundă la cerințele tot mai exigente în materie de siguranță și la asteptările deosebit de mari în cea ce privește calitatea tehnologiei folosite păstrând astfel avansul tehnologic față de competitorii săi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings