Mercedes-Benz Vans investeste in viitor. Robotii ne vor livra coletele acasa.

Mercedes-Benz Vans a anuntat anul trecut în septembrie programul strategic adVANce. Compania investește în jur de 500 milioane euro în procesul de digitalizare, automatizare și robotică a van-urilor, precum și în inovaţii de mobilitate până în 2020.  Mercedes-Benz Vans evoluează astfel, de la un producător de succes la nivel global, la un furnizor de soluții de sisteme holistice.


Mercedes-Benz Vans este cel mai mare investitor cu o participare de aproximativ 16.5 milioane euro în compania Starship Technologies, lider la nivel global în dezvolatarea roboţilor autonomi ce vor efectua livrări. Cele două companii deja au prezentat conceptul „navei mamă” în Septembrie 2016. Prototipul prezentat este un Sprinter care pe lângă transportul mărfii va avea şi rol de hub pentru opt roboţi ce vor livra efectiv coletul către client. Datorită sistemelor inteligente de comunicaţie şi a tehnologiilor de ultima generaţie integrate în acest concept, se va îmbunătăţi în mod semnificativ eficienţa logisticii de livrare în viitor.

Mercedes-Benz Vans adVANce ; Mercedes-Benz Vans adVANce;

„Robotul putea fi utilizat până de curând doar pe distanțe scurte, urmând să se întoarcă în depozit pentru a fi reîncărcat după fiecare livrare. Introducerea hub-ului mobil extinde raza de funcționare a roboților în mod semnificativ, făcând în acest mod inutilă construcția costisitoare și funcționarea depozitelor descentralizate. Noi vedem combinația acestor două tehnologii ca o oportunitate de a prezenta noi servicii şi modele de afaceri clienţilor noştri. În același timp, vom face procesul de livrare mult mai convenabil pentru clientul final”, a declarat Volker Mornhinweg, Head of Mercedes-Benz Vans.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings