Ai o maşină? Uite ce beneficii are o casă de amanet auto (P)

Românii fac rost de credit de la bancă în condiţii din ce în ce mai greu de îndeplinit, adunând multe acte justificative şi aşteptând foarte mult timp. În acest caz, ce soluţie există pentru cei care au nevoie de bani lichizi rapid, pentru a-şi rezolva problemele financiare neprevăzute, care nu mai suferă amânare? O modalitate din ce în ce mai populară de a obţine un împrumut rapid şi simplu este prin intermediul unei case de amanet auto.

Ce este amanetul auto?

O firma de amanet auto este o instituţie financiară nebancară, care oferă diverse sume de bani, cu împrumut, timp de 30 de zile, iar în toată această perioadă tu laşi autoturismul personal drept garanţie. Când personalul companiei îţi preia maşina, îţi fotografiază interiorul şi exteriorul, plus kilometrajul şi apoi o acoperă cu o prelată. Pe toată perioada creditului, maşina ta stă într-un parc auto păzit de o firmă specializată şi supravegheat cu ajutorul camerelor video, la care ai acces online oricând doreşti. Practic, maşina ta este în deplină siguranţă şi nimeni altcineva nu se foloseşte de ea, astfel că la returnarea împrumutului, firma de amanet auto ţi-o va inapoia in aceeaşi stare în care ai lăsat-o. Există varianta să ţi-o dea şi cu o revizie şi o cosmetizare cadou, în funcţie de pachetul de servicii pentru care optezi.

Serviciile de amanet auto există în majoritatea ţărilor dezvoltate din întreaga lume. În România, lider de piaţă este Amanet Auto Bucureşti, o companie acreditată de Banca Naţională a României, cu sedii în toate cele şase sectoare ale capitalei, ceea ce este un mare avantaj pentru clienţi, într-un oraş extrem de aglomerat.

“Ideea mi-a venit în plină criză financiară, la început de 2009, dar activitatea propriu-zisă am început-o prin 2013. Am investit 100.000 de euro la vremea respectivă, dar la scurt timp s-au dovedit a fi insuficienţi. Cererea era mai mare decât anticipasem. Am ales această nişă pentru că filtrează puţini clienţi. Recunosc, mă aşteptam ca atunci când am înfiinţat firma de amanet auto, să îmi calce pragul numai jucători din cazinouri. Realitatea a fost însă alta. Am avut şi am, aş putea spune, plăcuta surpriză ca numai 2%-3% dintre clienţi să vină din sălile de jocuri de noroc. Restul sunt oameni de calitate, oameni de afaceri, care vin cu maşinile personale sau cu maşinile din flotă”, a mărturisit Adrian Paraschiv, cel care a iniţiat şi dezvoltat Amanet Auto Bucureşti.

Cum funcţionează amanetul auto?

Pentru a obţine un împrumut de la o companie de amanet auto trebuie să o contactezi şi obţii evaluarea maşinii chiar la telefon. Tot atunci discuţi detaliile referioate la credit: suma solicitată, comsionul şi actele necesare. Dacă eşti persoană fizică, nu este nevoie decât de buletinul tău, cartea de identitate şi talonul maşinii, plus cele două chei ale autoturismului. Dacă eşti persoană juridică, pe lângă aceste documente mai sunt necesare şi CUI, actul constitutiv şi ştampila societăţii comerciale. După această etapă, trebuie să te deplasezi la sediul firmei, pentru a preda actele şi pentru a semna contractul de credit. În numai jumătate de ora, intri în posesia banilor solicitaţi şi îţi rezolvi toate problemele financiare, care nu mai suferă amânare.

“Intri în posesia banilor pe loc. Comisioanele sunt recalculabile la zi, nu plăteşti pe toată perioada contractuală. Dacă, de exemplu, împrumuţi 10.000 de lei şi restitui banii peste trei zile, plăteşti comisionul doar pe acestea, nu pe întreaga durată contractuală. Ai perioada de graţie, există o elasticitate destul de mare. Niciodată nu am ţinut să intrăm în posesia autoturismelor. Noi nu vindem maşini, noi împrumutăm bani. Dacă lăsăm clientul fără maşină, cu ce mai vine a două oară?”, a confirmat Adrian Paraschiv, omul din spatele companiei Amanet Auto Bucureşti.

La finalul perioadei de credit, după ce restitui banii şi achiţi comisionul, primeşti maşina înapoi în aceeaşi stare în care ai predat-o. Iar dacă nu reuşeşti să te achiţi de datorie, nu o pierzi. Poţi veni oricând doreşti în parcul auto, împreună cu diverşi clienţi, pentru vânzarea ei. Astfel, faci rost de bani pentru a acoperi împrumutul şi comisonul şi rămâi cu diferenţa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings