FOMCO – Frigider auto – dotare de lux sau strict necesară? (P)

Care e primul lucru care vă trece prin cap când vă gândiți la un frigider auto? Dotare de lux? O aroganță pe care unii o fac pentru a-și ține sucul la rece? O dotare venită dintr-o vanitate, o îngâmfare, o trufie a celui care deține sau utilizează respectivul vehicul? Sau o necesitate, la fel ca oricare alta? Este un frigider auto o dotare de lux sau o dotare la fel de banală pentru cabina unui camion ca o stație radio CB, sistemul de aer condiționat sau sistemul audio? Poate majoritatea va spune că intră mai degrabă la prima categorie, la o dotare de lux. Însă haideți să privim altfel lucrurile: aveți un frigider acasă? Sau, ca să abordăm problema și statistic, să vă întrebăm în câte case ați fost care să nu aibă în bucătărie sau în apropierea bucătăriei un frigider? Oare pentru un șofer care conduce zile în șir departe de casă, iar cabina vehiculului pe care-l conduce devine biroul, dormitorul și bucătăria lui, nu e la fel de normal să aibă la îndemână un frigider auto ca pentru o familie care are în bucătărie un frigider?

Câteva beneficii pentru a te dota cu un frigider auto

Acum că poate privim lucrurile mai altfel și cu mai multă orientare spre aspectul practic al unui frigider auto, să ne gândim doar la diversele activități pe care ne place să le facem în aer liber. Fie că mergem cu cortul la munte, la pescuit pe malul unei ape, la iarbă verde sau la un festival de muzică, să ne gândim cât de util poate să devină vehiculul cu care mergeți, dacă are și un frigider auto în dotare. Gândiți-vă cât de practic e să poți transporta mâncarea și băuturile preferate, chiar dacă afară e vară cu temperaturi ridicate, în condiții de maximă siguranță, fără să-ți fie teamă că ele se vor altera, iar la finalul drumului să poți savura o băutură rece.

Frigidere Auto 970x600 oDar nu toate se rezumă la plăcerea petrecerii timpului liber. Să ne gândim la un șofer care conduce un vehicul mare, zeci, sute de kilometri pe autostradă și nu dorește să cheltuiască prea mulți bani în restaurante. El va trebui să-și programeze opririle și în funcție de supermarketurile cele mai apropiate de traseul autostrăzilor pe care circulă pentru a-și cumpăra alimentele necesare. Sau, mai are cealaltă variantă, în care își cumpără mai multe alimente deodată și le păstrează la rece, dacă deține un frigider auto. Managerii de flote și șoferii știu că a doua variantă poate să aducă un plus de eficientizare a activității și economii de carburant.

Cum îl alegem pe cel mai potrivit?

Să convenim că am ajuns să luăm decizia de a achiziționa un frigider auto, pentru că ne-am gândit că într-adevăr el reprezintă o dotare necesară pentru cabina unui camion, de pildă. Cum facem în acest caz, cum îl alegem pe cel mai potrivit nouă? Mai ales că piața este tot mai plină de produse de acest fel, de cele mai felurite tipuri, mărimi și configurații. Din fericire vă putem da câteva sfaturi pentru a vă face alegerea mai ușoară.

  1. Partea tehnică. În primul rând este capital să vă asigurați că nu veți cumpăra un frigider auto cu care nu veți avea ce face, pentru că pur și simplu nu se potrivește cu vehiculul dvs. și nu poate fi pus în funcțiune. Pentru asta, citiți cu atenție documentația tehnică a frigiderului și verificați dacă acesta este compatibil cu vehiculul dvs. Citiți cu atenție mai ales partea tehnică legată de tensiunile la care funcționează.
  2. Verificați dimensiunile. Un al doilea aspect deosebit de importat pentru a nu face o achiziție neinspirată este cel legat de dimensiuni. Degeaba veți cumpăra un frigider care nu va încăpea unde v-ați gândit dvs. să-l amplasați sau unde e prea departe de sursele de alimentare pentru a putea fi pus în funcțiune. Așadar, înainte de achiziție citiți cu atenție partea de documentație care se referă la dimensiuni și asigurați-vă că el va încăpea unde doriți să-l amplasați.
  3. Verificați autonomia. Următorul factor pe care trebuie să-l aveți în vedere este cel legat de autonomia de funcționare. Ideal e, evident, ca să cumpărați un frigider auto cu o autonomie cât mai mare, pentru a vă putea păstra alimentele reci cât mai mult timp, chiar și atunci când îl deconectați de la bateria mașinii.
  4. Este un factor de asemenea important în decizia de achiziție. Aici trebuie să cântăriți în concordanță și cu al doilea sfat sau criteriu de departajare. Rețineți însă că trebuie să aveți în vedere și capacitatea, pentru a vă asigura că e suficient de mare încât să vă poată primii alimentele pe care trebuie să le transportați în mod regulat.
  5. Preț. Sigur că primul lucru la care avem tendința să ne uităm este prețul însă nu ar trebui ca el să fie elementul primordial care să vă influențeze alegerea. Totuși, prețul de achiziție este și el un criteriu important pe care nu-l putem ignora.
  6. Puterea de răcire. Aici nu există un standard unic, însă orice producător care se respectă ar trebui să fie capabil să vă ofere câteva informații, fie ele și mai sumare, despre capacitatea de răcire a compresorului. Așadar, uitați-vă după indicatori măsurați în kW, BTU sau limite de temperatură atunci când căutați să face o alegere corectă.
  7. Certificatul de garanție. Nimeni nu-și dorește să aibă probleme cu produsul pe care îl achiziționează, însă acest lucru se poate întâmpla. Așadar, e bine să verificați și intervalele de timp pentru care producătorul oferă garanție. De asemenea, cereți certificatul de garanție sau chiar declarații de conformitate și de origine.
  8. Serviciile post-garanție. Chiar și dacă dați peste un produs perfect construit și care-și face treaba, trebuie să știți că nici un produs de această factură nu e funcțional pe termen nelimitat. Așadar, luați în considerare și acest aspect și, pe cât posibil, încercați să achiziționați produsul dorit de la furnizori care, pe lângă garanția obligatorie, oferă și servicii de reparații post garanție.

Cu aceste sfaturi și criterii pe care vi le-am enumerat, veți fi în măsură să faceți alegeri mai corecte. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare și consiliere gratuită la achiziție, specialiștii Fomco vă stau la dispoziție. Cere-le ajutorul acum!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings