De ce sa alegi doar branduri de anvelope premium (P)

Pentru un vehicul care circula zeci si chiar sute de mii de kilometri anual, este esential ca acesta sa fie cat mai performant din toate punctele de vedere – fie ca este vorba de siguranta, confort sau de minimizarea cheltuielilor cu acesta.

Pe langa elementele obisnuite ce trebuiesc avute in vedere cand vine vorba de intretinerea unui camion (motorul, articulatiile, interiorul cabinei, etc), este esential ca acesta sa fie echipat cu anvelope si jante de cea mai inalta calitate, pentru a ii asigura cele mai bune performante.

Ce trebuie avut in vedere cand alegem anvelopele ideale pentru un camion?

In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca pe fiecare punte a acestuia montam anvelope potrivite, deoarece exista profiluri care variaza atat ca design cat si ca structura interioara (consistenta cauciucului, numarul de pliuri, carcasa, etc) in functie de axul utilizarii. Astfel, exista anvelope pentru directie, tractiune sau trailer/remoca/semi-remorca.

Apoi, trebuie tinut neaparat cont de tipul de traseu pe care este utilizat camionul respectiv. In functie de acesta, putem gasi diferite tipuri de cauciucuri: pentru autostrada, pentru trafic regional sau pentru off-road/santier.

Anvelopele de camion pentru autostrada sunt proiectate pentru a oferi un randament kilometric superior, acestea fiind utilizate de regula pe cele mai lungi distante, comparativ cu restul tipurilor mentionate.
Anvelopele pentru trafic regional sunt gandite pentru a maximiza siguranta in trafic, oferind astfel aderenta, tractiune si distante de franare superioare.
Anvelopele pentru santier sau off-road sunt mai cramponate si mai robuste, fiind astfel ideale pentru utilizarea pe teren nefavorabil.
Pentru anvelope autobuze si autocare, de asemenea, desi dimensiunile sunt comune cu ale camioanelor, de regula exista profile dedicate, putin diferite ca structura fata de cele ale camioanelor. Acestea sunt proiectate in principiu pentru a creste nivelul de siguranta si de confort in rulare.

Alte caracteristici ale anvelopelor pentru camioane

• Dimensiunea anvelopelor: aceasta trebuie respectata 100% pentru a nu a avea nicio problema la montare si la utilizare. Dimensiunile omologate de producator si de autoritatile rutiere din tara sunt trecute in actele camionului.
• Indicii de sarcina si de viteza: la fel ca in cazul dimensiunilor, si acesti indici trebuie respectati intocmai pentru a nu avea nicio problema, atat din punct de vedere al sigurantei cat si al legalitatii.
• Profilul anvelopei: in afara de aplicatie si axa de utilizare, mai exista diferite particularitati in designul anvelopei ce pot oferi diferite avantaje (eficienta superioara in ceea ce priveste consumul de carburant, proprietati superioara cand vine vorba de rularea pe timp de ploaie, performanta deosebita in off-road, etc).

In plus, in momentul alegerii cauciucurilor, trebuie mentionat ca exista diverse categorii de performanta, care de obicei se reflecta si in costul acestora: o anvelopa de buget nu se va putea compara niciodata cu una din gama medie sau din gama premium. Recomandam montarea unor anvelope dintr-o gama cat mai performanta, chiar daca initial costurile acestora pot parea ridicate – pe termen lung se va dovedi a fi o investitie foarte buna.

Cine suntem

AnvelopeMAG este unul dintre liderii de pe piata online a comertului cu anvelope si jante de aliaj si jante tabla, gama de anvelope de camioane comercializata fiind una extrem de interesanta, variata si cu optiuni pentru orice buget.
Toate anvelopele comercializate vin cu o garantie de producator de 2 ani si sunt livrate oriunde in tara, in 24 maxim 48 de ore. Oferim de asemenea consultanta specializata, gratuit, telefonic sau prin email.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings