Manipularea frauduloasa a sistemului AdBlue se pedepseste cu inchisoarea in Olanda, sau cu o amenda de 20.000 de Euro

In luna Ianuarie, presa din Germania a prezentat un tip de manipulare frauduloasa a sistemului AdBlue. Aceasta manipulare se face cu ajutorul unor emulatoare electrice care pacalesc (SRC) sistemul de reducere catalitica selectiva a camioanelor, pentru ca acesta sa nu mai consume AdBlue.

GPS e-camion 300x250Si in acest moment se pot achizitiona de pe internet la preturi destul de convenabile astfel de emulatoare electrice, vanzarea lor fiind inca legala.

Aceasta metoda de pacalire a sistemului SRC a fost descoperita la putin timp si de catre autoritatile din Spania, Elvetia si Olanda.

In urma unui control, autoritatile din Spania au descoperit aceste emulatoare electrice instalate pe numai putin de 25 de camioane. Toate camioanele au fost imobilizate iar soferii lor risca acum amenzi foarte mari.

In Olanda, acest tip de manipularea frauduloasa a sistemului de reducere catalitica selectiva, se pedepseste cu 2 ani de inchisoare sau cu amenda de 20.000 de Euro.

Producatorii de camioane au atras atentia autoritatilor europene despre acest tip de manipulare frauduloasa a sistemului de reducere catalitica selectiva inca din anul 2012. Acestia cer interzicerea comercializarii acestor emulatoare electrice.




Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings