ARTRI mizează pe acțiuni mai eficiente în lupta contra derapajelor sociale

Măsurile protecționiste adoptate de unele state din UE complică semnificativ activitatea transportatorilor români. Acțiunile autorităților noastre și ale organizațiilor din transporturi au avut sprijinul deplin al asociației. Devine tot mai clar că aceste acțiuni nu sunt suficiente și sunt necesare acțiuni hotărâte și clare.

Pe lângă demersurile statelor ce au implementat măsuri protecționiste, se constată coagularea unor inițiative sindicale europene de sprijin care adaugă o presiune injustă pe industria transporturilor.
Împreună cu alte asociații din centrul și estul Europei, ARTRI a decis coordonarea acțiunilor sale și stimularea unor noi modalități de a influența prevederile de pe masa de lucru a oficialilor europeni. Uniunea Transportatorilor Internaționali din Bulgaria, Asociația pentru Transport și Logistică din Polonia – TLP, Asociația Transportatorilor Rutieri din Croația și ARTRI acționează împreună pentru un dialog social mai corect și mai eficient la nivel European. Într-o scrisoare deschisă adresată raportorilor europeni din Comitetul pentru Muncă și Afaceri Sociale, asociațiile partenere solicită să promoveze interesele transportatorilor în cadrul procesului de dialog social.

Având în vedere schimbările preconizate în legislația socială și în cea de transport, oficialii europeni trebuie să vină în contact cu realitățile sociale din țările ale căror transportatori sunt drastic afectați de măsuri protecționiste injuste.

În același timp cu audiențe în Parlamentul European, conferințe și loby, sunt analizate acțiuni legale conjugate în instanțele naționale sau la Curtea Europeană de Justiție. Împreună cu partenerii săi, ARTRI va contribui constructiv la un proces care să ducă la o Europă Socială.


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings