Polonia si Slovacia au extins sectiunile de drum taxabile in format electronic

TSG – euroShell informeaza ca Polonia si Slovacia au extins sectiunile de drum taxabile in format electronic.

Polonia

Incepand cu 9 iulie 2017 a intrat in vigoare decretul aprobat de Consiliul de Ministri privind modificarea regulamentului rutier referitor la sectiunile nationale de drum, taxabile in format electronic prin sistemul ViaToll.

Proiectul regulamentului presupune ca ViaToll sa fie extins cu 360 km de drumuri naționale, mai precis 25 de km de drumuri express si 335 km de drumuri nationale.

Harta actuala a drumurilor taxabile cu sistemul de plata ViaToll din Polonia o puteti gasi aici.

Va reamintim ca din luna iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plata electronica a taxelor cu ajutorul dispozitivelor ViaToll, sistem ce vizeaza toate autovehiculele cu o masa maxima admisa mai mare sau egala cu 3.5 T sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Pentru fiecare dintre aceste vehicule este obligatore utilizarea a cate un dispozitiv de plata ViaToll.

Sistemul taxelor de drum ViaToll funcţioneaza pe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosita in Cehia şi Austria.

Valoarea taxei de drum se calculeaza in functie de categoria de drum pe care se circula (clasa A, S, GP şi G), tipul si greutatea vehicului, clasa de emisie. Nu se taxeaza TVA la plata taxei de drum prin sistemul electronic de plata ViaToll.

TSG euroShell va ofera posibilitatea platii taxelor de drum in Polonia prin intermediul aparatelor ViaToll. Dispozitivele comandate vor fi atasate cardurilor dvs. iar contravaloarea aferenta taxelor de drum se va achita pe factura Shell.

Pentru mai multe detalii despre sistemul electronic de plata a taxelor de drum din Polonia accesati http://www.tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/

Slovacia

De la 1 iulie 2017, la plata taxei de drum din Slovacia se adauga noi sectiuni de drum.

Conform Decretului nr. 172/2017 al Ministerului Transporturilor și Construcțiilor al Republicii Slovace, incepand cu 1 iulie 2017 se introduce o noua lista de secțiuni de drumuri cu colectare electronica a taxei.

Pe autostrada D3 va fi introdusa o noua sectiune D03-006: Svrčinovec-Skalité. In mod similar, va exista o secțiune suplimentara pe autostrada R2, și anume R02-022: Zvolenská Slatina – Pstruša. O alta sectiune specificata de autoritati va fi formata prin fuziunea a doua secțiuni deja existente pe drumul I / 59 de clasa I din Oravský Podzámok. In Svrčinovec vor exista 4 secțiuni specificate pe drumul I / 11 de clasa I. Toate detaliile privind portiunile taxabile le puteti vizualiza aici.

Plata taxei de drum din Slovacia este obligatorie pentru toate vehiculele cu greutate de 3.5 tone sau mai mult si se face prin intermediul aparatelor de taxare electronica SkyToll. Garantia achizitionarii aparatului (50 euro) poate fi achitata cu card bancar sau cash, iar incarcarea aparatului in sistem pre-pay se face prin intermediul cardurilor euroShell. Daca doriti achizitionarea de dispozitive SkyToll in sistem post-pay, este necesara inregistrarea masinilor in sistemul furnizorului, iar in acest sens avem rugamintea sa ne contactati.

Va reamintim noile valori de taxare implementate in acest an:

Extinderea retelei de drumuri taxabile din Slovacia

Odata achitata taxa de drum din Slovacia, indiferent de varianta de plata aleasa, compania Narodna va emite o factura valabila fiscal. Factura va fi eliberata pe loc in cazul incarcarilor de tip pre-pay sau trimisa prin posta la adresa de corespondenta in cazul post-pay. Factura trebuie transmisa in original catre agentul de recuperare TVA.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings