ARTRI – Mai multe detalii despre noua Lege RCA

Avem o nouă Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Apar în ea elemente noi referitoare la decontarea directă, ca serviciu auxiliar, definirea utilizatorului vehiculului, reașezarea elementelor de bonus malus, acordarea libertății totale asiguratului pentru alegerea reparatorului, termenul de 5 zile de notificare a asiguratorului în caz de accident, limitarea la 25% a cheltuielilor administrative incluse în tariful de primă, luarea în calcul de către asigurator a istoricului daunelor plătite în ultimii 5 ani, obligația asiguratorilor și brokerilor de a anunța clienții despre expirarea asigurării cu 30 zile înainte, eliberarea unor certificate de daune pentru clienții care le solicita.

Cât despre cartea verde, dacă înainte cartea verde era inclusă în mod obligatoriu în RCA, noua lege admite includerea opțională a cărții verzi în RCA. Adică nu mai este obligatorie. Totodată, fiecare asigurator are varianta lui de listă a țărilor, incluse în cartea verde. Așa că, fiecare client va trebui să se intereseze la asigurator despre o țară sau alta.

Dacă înainte polița se încheia pe minim 6 luni sau un an, acum va exista posibilitatea încheierii acesteia pe 1,2 3, luni etc.

Noutățile din această lege și textul ei cu noutățile evidențiate le puteți consulta la:

http://www.artri.net/asigurarea-rca-2017_307.html
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings