FOMCO GPS – 20 de beneficii ale monitorizarii prin GPS in industria transportului

Administrarea unei companii de transport nu e o joacă de copii; mai ales când sunteți responsabil de o întreagă flotă de autovehicule. Fără să cunoașteți locația exactă a fiecărei mașini în parte, va trebui să vă bazați, în mare parte, pe presupuneri. Și asta, cu siguranță, nu e un lucru bun, mai ales când aveți de respectat termene limita și promisiuni făcute partenerilor dvs. de afaceri.

Vreți să reduceți costurile operaționale si să îmbunătățiți productivitatea firmei dvs. de transport? Atunci aveți nevoie de un sistem de monitorizare prin GPS.

Iată care sunt avantajele sistemelor de localizare si monitorizare prin GPS:

 1. Reduceți costurile operaționale – Investiția într-un sistem de monitorizare prin GPS sau într-un sistem bun de administrare a activităților, iti vă va permite să stabiliți cele mai bune și cele mai scurte rute pentru mașinile dvs. În plus, veți reduce consumul de carburant și costurile suplimentare inutile.
 2. Economisiți timp – “Timpul costă bani” – cei din industria transportului au realizat cât de adevărată este această vorbă. Sunt situații în mașinile sunt blocate în trafic. Cu un sistem adecvat de administrare, managerii de flote vor putea ghida șoferii, astfel încât aceștia să poată evita drumurile aglomerate, în timp real.
 3. Reduceți timpii morți – reducerea timpilor morți este cheia eficientizării productivității și a profitabilității unei companii de transport. Un sistem bun de monitorizare prin GPS vă va ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză și să programați rute eficiente, astfel reducând timpii morți ai mașinilor din flotă.
 4. Optimizați resursele – Soluțiile de monitorizare flotă prin GPS vă permit să monitorizați autovehiculele și să obțineți informații detaliate despre consumul de carburant, comportamentul șoferilor, mersul motorului în ralanti, etc., în timp real. Cu informațiile obținute din sistemul de administrare a flotelor, puteți folosi resursele eficient și puteți identifica zonele în care se pot economisi bani.
 5. Reduceți costurile cu asigurările – Companiile de asigurări pot oferi discounturi speciale pentru autovehiculele dotate cu sisteme de monitorizare prin GPS, de până la 35%. Un alt avantaj important al sistemelor de monitorizare flotă prin GPS, nu-i așa?
 6. Mazimizați utilizarea autovehiculelor – Puteți obține maximul de la mașinile din flotă, dacă folosiți un sistem de monitorizare prin GPS. Managerii de flotă vor putea folosi datele și rezultatele obținute în urma analizei acestora, pentru a elimina timpul de mers în gol al autovehiculelor, reducerea depășirilor de viteză și reducerea consumului de combustibil.
 7. Vă păstrați clienții fericiți – o bază de clienți loiali și multumiți este crucială pentru o afacere de succes în industria transportului. Cu ajutorul sistemelor de monitorizare prin GPS, flota dvs. va putea răspunde solicitărilor venite din partea clienților cu rapiditate și va putea ajunge la ei la timp.
 1. Suteți mai previzibil – Incertitudinea în industria transportului este un mare “NU”. Oferiți clienților dvs. informații exacte despre timpii de livrare, informații despre rute în timp real și alte detalii, care vor loializa clienții.
 2. Gestionați personalul de pe teren și șoferii mai eficient – Sistemele de urmărire prin GPS le va permite managerilor de flotă să controleze șoferii mai eficient. Aceștia pot obține date din sistem, le pot analiza și pot lua măsuri corective dacă acestea se impun.
 3. Optimizați gestiunea financiară – Datele din jurnalul GPS vă permit să analizați rutele șoferilor dvs. Cu aceste date, veți putea face o analiză completă a profitului și a pierderilor și să alocați bugetul apoi în consecință.
 4. Planificați rutele mai inteligent – Cu ajutorul datelor obținute prin sistemul de monitorizare, puteți identifica rute care vă ajută să economisiți atât timp, cât și bani. Planificarea inteligentă a rutelor va reduce activitatea neproductivă și va elimina costurile inutile cu carburantul.
 5. Cresteți numărul de transporturi efectuate – Sistemul de monitorizare și localizare prin GPS vă ajută să că planificați activitatea mai bine. Managerii de flotă vor putea aloca rute suplimentare, ori de câte ori vor avea o mașina inactivă. În acest mod crește numărul de transporturi pe zi. Mai multe transporturi, mai multe afaceri încheiate.
 6. Localizați bunurile firmei – cu ajutorul unui sistem de monitorizare, puteți localiza bunurile pierdute sau furate ale firmei, imediat.
 7. Reduceți costurile legate de mentenanță – Sistemele moderne de localizare și monitorizare sunt echipate cu funcții telematice avansate, cum ar fi diagnosticarea autovehiculelor, indicatoare ale nivelului de carburant, indicator de temperatură pentru motor, etc. Puteți monitoriza aspecte importante, cum ar fi uleiul de motor și starea generală a mașinilor. Așa că, nu va mai trebui să programați mașinile la mecanic pentru inspecții de rutină, economisind astfel bani. Mai degrabă, informațiile obținute prin sistemul de monitorizare vă va ajuta să determinați exact când este nevoie de o inspecție.
 8. Ușor de folosit – Informații critice, cum ar fi locația mașinilor, statusul acestora, comportamentul șoferilor, pot fi accesate foarte ușor cu ajutorul programului oferit de GPS. Managerii de flotă vor putea accesa datele de oriunde, de pe telefoane mobile, tablete și laptopuri.
 9. Primiți alerte la timp – Puteți primi alerte prin sms sau email, când mașinile se abat de la zona în care ar trebui să își desfășoare activitatea. În plus, programul GPS-ului poate trimite alerte în caz de accident, astfel încât să puteți lua imediat măsurile care se impun în astfel de situații.
 10. Îmbunătățiți siguranța – prin monitorizarea flotei în timp real, puteți crește siguranța personalului firmei. În cazul unor incidente nedorite, puteți oferi asistență directă și suport șoferilor dvs. Sistemele de monitorizare flotă prin GPS, pot îmbunătăți comunicarea dintre șoferi și managerii de flote.
 11. Utilizați cronometrarea digitală – Cu ajutorul sistemului de urmărire prin GPS, poți elimina discrepanțele de facturare, utilizând funcția de cronometru digital. Mai mult, se reduc și inexactitățile de expediere.
 12. Reduceți birocrația – Sistemele de monitorizare prin GPS vă vor ajuta și șoferii, dispecerii și managerii să renunțe la completarea sutelor de documente lunare, deoarece programul urmărește și stochează automat informații la minut, pe care le poate apoi prezenta într-o formă ușor de utilizat, atunci când este nevoie.
 13. Sunteți competitiv – Vă puteți întrece concurenta, simplificându-vă afacerea cu sistemele de gestionare a flotelor prin GPS. Veți fi în masură să reduceți costurile, să furnizați servicii excelente clienților dvs. și să vă mențineți și angajații fericiți.

Care din avantajele prezentate mai sus credeti că ar fi mai benefic pentru afacerea dvs.?

Fomco GPS oferă o gamă largă de soluții de monitorizare prin GPS, pentru afaceri de orice mărime. Pentru mai multe detalii vizitați site-ul http://www.fomcogps.ro/ sau solicitați un demo gratuit, pentru a vă convinge de utilitatea sistemelor de monitorizare a flotei prin GPS.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings