Ekol Logistics – O noua conexiune intermodala Belgia-Italia

Cu trei săptămâni în urmă Ekol Logistics a anunțat lansarea unui nou serviciu feroviar pe trenuri bloc între Budapesta și Cologne, fiind prima soluție feroviară Ekol pentru coridorul Est-Vest. Acum, compania anunță lansarea unui alt serviciu de tip block train care va lega Zeebrugge, Belgia de Trieste, Italia.

Această nouă conexiune este o dovadă a expansiunii rețelei Ekol în coridorul Sud-Nord, menită să creeze legături între piețele strategice pe care compania operează.

Continuăm să implementăm strategia noastră de a oferi din ce în ce mai multe conexiuni intermodale în Europa. Am conectat Marea Mediteraneană cu Marea Baltică prin serviciul feroviar Trieste-Kiel începând cu Ianuarie 2017, iar acum suntem foarte încântați să le oferim clienților noștri o nouă conexiune directă între Marea Mediteraneană și Marea Nordului. Acest nou block train va fi primul tren direct ce va conecta Turcia, Iran și Orientul Mijlociu cu țcu oc Bnenelux, Franța și UK ( Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda) într-o manieră complet ecologică, fără a folosi un singur șofer” a declarat Alaa Jennane, Director of Engineering Business Development Ekol.

Trenul va pleca din terminalul EMT Trieste de două ori pe săptămână . Această nouă soluție permite transportarea diferitelor tipuri de echipamente, precum mega trailere, containere și cutii mobile.

Datorită cooperării cu Portul Zeebrugge și datorită parteneriatului nostru strategic cu P&O Ferries, efectuăm transporturi către diferite regiuni din Anglia (Tilburry, Hull, Teesport), precum și către alte destinații cu ajutorul partenerilor. Aceste cooperări și servicii oferite ne fac să fim foarte mândri” a adăugat Alaa Jennane.

Acest serviciu va fi operat de Hupac și este estimat un număr de 5,000 de transporturi pe an pentru Ekol.

Renzo Capanni, Director Hupac, a declarat: „Hupac este încântat să sprijine Ekol în această nouă linie intermodală. Împreună cu toate părțile implicate, am reușit să dezvoltăm un serviciu de vârf pentru a conecta direct Turcia cu UK, oferind timpi de tranzit extrem de competitivi. Hupac își gestionează propria flotă modernă de vagoane, prin intermediul căreia efectuează zilnic servicii feroviare. Prin acest nou serviciu, demonstrăm că intermodalul este cea mai bună alternativă la transportul rutier”.

Janette Bell, Managing Director P&O Ferries, a declarat: „Suntem fericiți să anunțăm lansarea acestui nou tren către Zeebrugge prin intermediul căruia vom îmbunătăți serviciile noastre integrate pe tren și ferry, menite să lege întregul continent European de Marea Britanie. Ne-am extins operațiunile în Zeebrugge anul trecut, astfel încât să ajungem acum la o capacitate de 700,000 de unități pe an șa să continuăm să ne dezvoltăm”.

„Transportul intermodal este la cele mai înalte standarde în cadrul portului nostru. Portul Zeebrugge încurajează și sprijină afacerile dezvoltate pe baza soluțiilor intermodale pe cale aeriană și maritimă. Lansarea acestui block train al Ekol va întări conexiunile noastre cu Italia și cu alte destinații și este o extindere a ofertei noastre complete de conexiuni intermodale directe și indirecte în Zeebrugge”, explică Joachim Coens, CEO Port Zeebrugge.

Datorită noului block train, Ekol va salva 15 000 de copaci în fiecare lună și suficient combustibil pentru 9 călătorii în jurul lumii. Furnizarea de soluții ecologice ocupă un loc esențial în cadrul strategiei Ekol.

Anul trecut, Ekol a achiziționat 65% din Portul EMT din Trieste și a anunțat dezvoltarea mai multor conexiuni intermodale din Trieste. Așsadar, acest nou tren face parte din strategia de a dezvolta și mai mult acest port.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings