TSG-euroShell-Fii pregatit pentru extinderea retelei de drumuri taxabile din Germania

Incepand cu 1 iulie 2018, aplicarea taxei de drum din Germania se va extinde pe toate drumurile federale. In urma extinderii, sistemul federal de taxare se va majora cu 40.000 km, ajungand la 55.000 km (in prezent taxarea fiind aplicata pe 15.000 km).

 

In Germania, toate vehiculele cu masa maxima autorizata egala sau mai mare cu 7,5 tone sunt obligate sa achite taxa de drum.

Ce trebuie sa stiti?

1. Pentru extinderea retelei de taxare, terminalele pentru plata manuala vor fi modernizate, insa numarul lor nu se va majora si de aceea recomandam utilizarea aparatului de bord Toll Collect;

2. Clientii inregistrati la Toll Collect ale caror masini sunt deja echipate cu aparate automate de taxare nu vor demara nicio actiune. Pana la finalul anului 2017, Toll Collect va actualiza automat softul dispozitivelor deja instalate, primele 25.000 fiind deja in curs de actualizare.

In urma actualizarii softului, in timpul calatoriei, soferii vor putea vizualiza pe ecranul aparatului noile date:

  • Numarul de axe;
  • Prescurtarea DE (daca soferul circula in Germania);
  •  Greutatea: pe ecran va fi afisat daca greutatea maxima autorizata a vehiculului este sub 7,5 tone sau daca este inregistrata ca fiind egala sau mai mare cu 7,5 tone


3. Pentru vehiculele inregistrate la serviciul TOLL2GO ce permite ca taxa de drum din Austria sa fie achitata prin aparatul Toll Collect, mesajul “AT” va fi afisat pe ecranul aparatului daca vehiculul circula prin Austria. Greutatea nu va fi afisata.

Semnalul acustic emis de aparat la trecerea printr-o sectiune de drum taxabila va disparea, insa ledul verde va semnala colectarea corecta a taxei de drum, atat in Germania cat si in Austria.

Recomandari suplimentare

Toll Collect recomanda activarea contului online pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acesta:

  •  acces direct la datele de contact inregistrate pe cont si datele masinilor inregistrate, informatii ce sunt disponibile oricand;
  •  inregistrarea masinilor noi pentru montarea aparatului OBU in cateva ore;
  •  acces la tranzactiile inregistrate pe aparatele automate ce nu au fost facturate inca;
  •  acces la facturile si desfasuratoarele emise de Toll Collect in ultimele 6 luni.

In cazul in care nu aveti cont pe portalul Toll Collect, va rugam sa ne contactati la adresa office@tsg-euroshell.ro pentru a solicita activarea acestuia.

Pentru clientii neinregistrati, Shell impreuna cu Toll Collect, ofera posibilitatea inregistrarii la sistemul automat de plata a taxelor de drum si obtinerea aparatelor de plata electronica OBU. Va rugam sa ne contactati pentru a afla care este procedura de inregistrare!

Mai multe detalii privind extinderea retelei de drumuri taxabile in Germania gasiti pe website-ul Toll Collect accesand linkul: https://www.toll-collect.de/toll2018

Pentru orice informatie suplimentara, nu ezitati sa ne contactati telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

Echipa TSG-euroShell
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings