Modificari la plata taxei de drum din Belgia de la 1 ianuarie 2018

TSG-euroShell informeaza ca incepand cu 1 ianuarie 2018, compania Viapass va implementa noi modificari la plata taxei de drum din Belgia:

 

  1. Majorarea tarifelor pe kilometru in zona Valonia;
  2. Vehiculele cu masa ≤ 3.5 tone din categoria N1BC sunt obligate sa circule cu aparat Satellic.
    ATENTIE: NU SE APLICA PENTRU SPRINTERE!

Mai jos gasiti detalii despre aceste schimbari:

  1. Regiunea Valonia majoreaza tarifele pentru masinile de peste 3.5 tone cu 0.003 euro pe km fata de taxa aplicata de pana acum.
    Mai jos gasiti grila tarifara:
  1. plata taxa drum
  2. Va reamintim faptul ca incepand cu 1 iulie 2017 regiunile Flandra si Bruxelles au majorat tarifele la plata taxei de drum cu aproximativ 2%. Mai multe detalii am publicat aici.

         2. Vehiculele cu masa maxima autorizata ≤ 3.5 tone (categoria N1BC) vor fi supuse la plata taxei de drum din Belgia folosind un dispozitiv de tip OBU. Practic, acestea vor trebui sa isi achizitioneze un aparat Satellic inainte sa intre in Belgia indiferent daca este vorba de drum national sau autostrada.
Pana acum masinile cu masa ≤ 3.5 tone nu au fost supuse la plata taxei de drum din Belgia. Nerespectarea reglementarii incepand cu 1 ianuarie 2018 va presupune o amenda de maxim 1000 euro.

Tarifele care se vor aplica pentru categoria N1BC vor fi identice cu grila tarifata 3.5 tone – 12 tone. Grila extinsa de tarife o gasiti aici: http://www.viapass.be/en/downloads/

  • Prin definitie, categoria N1BC reprezinta vehicul cu semiremorca care este proiectat exclusiv sau in principal pentru a tracta semiremorci.

plata taxa de drum Belgia

Va recomandam sa urmariti si materialul video publicat de compania Viapass pentru a vizualiza detaliile suplimentare privind aceasta noua categorie de vehicule supuse taxarii: https://www.youtube.com/watch?v=098uipB5mTs

Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings