FORT incepe protestele in Ianuarie si solicita revenirea la nivelul accizei din August

Guvernul s-a intors cu spatele la problema carburantilor. FORT incepe protestele in Ianuarie si solicita revenirea la nivelul accizei din August.

Pragul de 6 lei/litru carburant risca sa fie atins in preajma sarbatorilor atat din cauza cresterii constante a cotatiilor barilului cat si din cauza apetitului furnizorilor pentru scumpiri fix in perioada sarbatorilor de iarna.
Preturile carburantilor urca vertiginos in timp ce Guvernul evita sa comunice doua adevaruri :
– incasarile din acciza aferenta carburantilor a scazut exact cum s-a intamplat si in perioada 2014-2016
– preturile la raft au crescut chiar daca transportatorii nu au transferat in tarif cresterea costurilor operationale
Dupa trei luni de la intrarea in vigoare a celei mai proaste modificari fiscale, Guvernul nu a oferit pietei de transport un raspuns clar cu privire la returnarea accizei si se bazeaza in continuare pe consumul pietei active in conditiile in care peste 90 % din motorina utilizata de transportul international, este alimentata din surse aflate in afara granitelor Romaniei.
Federatia Operatorilor Romani de Transport – F.O.R.T. a asteptat un raspuns concret cu privire la returnarea unei parti din acciza catre transportul comercial insa, contrar tuturor promisiunilor, Guvernul a evitat sa isi asume chiar si un raspuns negativ.
La solicitarea membrilor F.O.R.T., incepand cu luna ianuarie 2018, vor fi organizate proteste pe modelul consacrat al celor din 2016, ce au condus la modificarea legii RCA, proteste la care sunt asteptati toti consumatorii de carburant ce sufera din cauza preturilor uriase de la pompa.
Blocajul insituit de Guvern in raport cu acest subiect, confirma inca odata faptul ca interesul fata de mediul privat si problemele acestuia este 0 si pentru actualul cabinet.

SURSA: FORT ROMANIA
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings