TSG-euroShell – Incepand cu 1 aprilie 2018, toate vehiculele de peste 3,5 tone vor plati taxele rutiere in Slovenia cu noul aparat DarsGo. Modalitati de inregistrare la DarsGo.

Modalitati de inregistrare la DarsGo, noul sistem de plata pentru taxe rutiere in Slovenia

TSG-euroShell informeaza ca incepand cu 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maxima admisa de peste 3,5 tone vor plati taxele rutiere in Slovenia cu noul aparat DarsGo.

Pentru inregistrarea la noul sistem de plata, puteti alege una dintre cele 4 posibilitati:

  1. Inregistrarea la unul din cele 7 puncte DarsGo
   Documentele necesare pentru inregistrare sunt copia de pe cartea de inmatriculare a masinii si documentul care atesta clasa de emisie (CEMT, COC sau COP); daca acesta nu este prezentat, aparatul va fi inregistrat non-euro. In momentul ridicarii aparatului, soferul va achita cu numerar sau card bancar contravaloarea aparatului de 10 euro.sistem-electronic-plata-DarsGo-pentru-orice-taxe-rutiere-in-Slovenia

   Name Location Opening hours
   ‘DarsGo servis’ office Lopata Resting place Lopata (direction Maribor) Until 28.02.2018
   Workweek: 6:00-21:00
   Saturday: 8:30-13:30
   Sunday: Closed
   ‘DarsGo servis’ office Ljubljana Grič 54, Ljubljana (Ljubljana bypass) Until 28.02.2018
   Workweek: 6:00-21:00
   Saturday: 8:30-13:30
   Sunday: Closed
   ‘DarsGo servis’ office Maribor Resting place Maribor (direction Ljubljana) Until 28.02.2018
   Workweek: 6:00-21:00
   Saturday: 8:30-13:30
   Sunday: Closed
   ‘DarsGo servis’ office Grabonoš Resting place Grabonoš (direction Ljubljana) Until 28.02.2018
   Workweek: 6:00-21.00
   Saturday: 8:30-13:30
   Sunday: Closed
   ‘DarsGo servis’ office Obrežje Border crossing Obrežje (entering the country) Until 28.02.2018
   Workweek: 6:00-21.00
   Saturday: 8:30-13:30
   Sunday: Closed
   ‘DarsGo servis’ office Fernetiči Border crossing Fernetiči Until 28.02.2018
   Workweek: 6:00-21.00
   Saturday: 8:30-13:30
    Sunday: Closed
   ‘DarsGo servis’ office Gruškovje Border crossing Gruškovje (entering the country) Until 28.02.2018
   Every day: 24/7
  2. Inregistrarea partiala pe site-ul www.darsgo.siSe completeaza datele pe site, iar la sfarsit se obtine un document de confirmare cu care soferul se va prezenta pentru ridicarea aparatului si declararea clasei de emisie. In cazul in care documentele sunt incarcate pe site, soferul doar va ridica aparatul de la unul dintre cele 7 puncte DarsGo dupa achitarea costului de 10 euro, cu numerar sau card bancar.
  3. Inregistrarea totala pe site-ul www.darsgo.siSe completeaza toate datele pe site (atat datele companiei, cat si datele masinii) si se incarca documentele (copia de pe cartea de inmatriculare a masinii si documentul care atesta clasa de emisie – CEMT, COC sau COP). Aparatele vor fi platite fie online direct pe site cu un card bancar fara a genera proforma, fie in urma generarii facturii proforme transmise de Dars pe adresa dumnevoastra de email. Dupa achitarea facturii, cei de la Dars vor transmite aparatul la adresa mentionata de dumnevoastra in momentul inregistrarii, fara taxe suplimentare. Factura generata pentru emiterea aparatelor este valabila pentru recuperare TVA, prin urmare, la inregistrare trebuie completata adresa sediului social, aceasta fiind si adresa unde veti primi aparatele.
   Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxata cu 20 euro. In cazul in care efectuati comanda pe site si solicitati trimiterea acesteia prin posta, dar soferul ajunge in Slovenia inainte de a primi comanda, acesta va fi obligat sa ridice un dispozitiv din granita si va achita 30 euro (20 euro schimbarea aparatului si 10 euro costul noului aparat).
   Ghidul pentru inregistrare pus la dispozitie de Darsgo il gasiti AICI.
  4. Inregistrare prin intermediul TSG-euroshellPentru a va ajuta cu inregistrarea companiei dumneavoastra in noul sistem de plata pentru orice taxe rutiere din Slovenia, va rugam sa ne transmiteti pe adresa de email office@tsg-euroshell.ro urmatorul set de documente:
   • excel-ul de mai jos completat;
   Dars form
   • copie fata-verso de pe cartea de inmatriculare a masinii sau copie fata-verso de pe talonul masinii;
   • copie de pe documentul care atesta clasa de emisie (CEMT, COC sau COP).

Dupa inregistrare, va vom contacta pentru a agrea modalitatea de plata a taxei de emitere a aparatului: online sau cu transfer bancar.
In cazul in care proforma nu este achitata, soferii vor putea ridica si inregistra aparatele direct in Slovenia si vor achita acolo contravaloarea acestora cash sau cu card bancar.

Aparatele DarsGo nu au predefinita nicio modalitate de plata. La primul punct de plata din Slovenia, soferii dumnevoastra vor putea conecta aparatele la plata post-pay prin intermediul cardului Shell sau vor putea opta pentru plata pre-pay (incarcarea dispozitivului cu cardul Shell). Limita maxima de credit este de 425 euro/zi. Momentan nu exista informatii privind modificarea tarifelor, insa Dars promite sa anunte din timp orice modificare.

Amenzi

Taxa de drum se va achita pe intreaga retea de autostrazi din Slovenia si va fi calculata in functie de numarul de kilometri parcursi, numarul de axe si de clasa de emisie (EURO).

In cazul in care masina nu va fi echipata cu dispozitiv de plata, atat compania, cat si soferul vor fi amendati. Valoarea maxima de amenda pentru companie este de 2000 euro, iar pentru sofer 800 euro. Daca amenda este achitata pe loc, suma nu va depasi 1500 euro.

Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste aparatele DarsGo, puteti accesa https://www.tsg-euroshell.ro/noutati/slovenia-introduce-sistemul-electronic-de-plata-darsgo/

Pentru detalii aditionale nu ezitati sa ne contactati contactati telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings