TSG-euroShell – Modificari taxe de drum aplicate in 2018 in Europa

Prietenii nostri de la TSG-euroShell informeaza ca incepand cu 1 ianuarie 2018 au intervenit la nivel european cateva modificari privind valoarea taxelor de drum aplicate.

Mai jos puteti vedea lista tarilor in care au fost aplicate modificari cu privire la taxele de drum. Pentru a vedea modificarile dintr-o anumita tara, faceti click pe unul din aceste titluri:

 

1. Austria – taxa de drum a fost majorata de la 1 ianuarie 2018 cu aproximativ 1%

2. Germania – la 1 iulie 2018 se va extinde reteaua de drumuri taxabile cu inca 40.000 km

3. Italia – taxa de drum din Italia a crescut in medie cu 1.5%

4. Slovenia – se introduce sistemul electronic de plata DarsGo incepand cu 1 aprilie 2018

5. Belgia – modificari aplicate de la 1 ianuarie 2018

6. Slovacia – taxa de drum a fost majorata cu aproximativ 2,2% incepand cu 1 ianuarie 2018

7. Spania – camioanele >3.5 tone care tranziteaza N-I (Autovía Madrid-Irún) si  A-15 (Autovía de Navarra a Guipúzcoa) sunt obligate sa achite o noua taxa de drum

8. Danemarca – modificarea tarifelor la plata podurilor Stroebaelt si Oresund

9. Estonia – se introduce taxa de drum sub forma de vignetta

 

taxe de drum AustriaTaxa de drum din Austria a fost majorata de la 1 ianuarie 2018 cu aproximativ 1%. Majorarea s-a aplicat pentru toate tipurile de vehicule

Incepand cu 01.01.2017 sistemul de taxare din Austria pentru vehiculele mai mari de 3.5 tone depinde de numarul de axe, clasa de emisii EURO si cuprinde in plus si poluarea fonica.
Ratele de taxare ce sunt aplicate de la 1 ianuarie 2018 si majorarile raportate la tarifele din 2017 sunt:
modificarie taxe de drum in Austria

TSG euroShell – Tarife Austria 2018 (Tariful de noapte se aplică între orele 22.00 si 05.00)

tarife taxe de drum in Austria

Pe sectiunile speciale de taxare (A 9 Gleinalm- Bosrucktunnel, A 10 Tauern, A 11 Karawankentunnel, S 16 Arlberg tunel rutier, autostrada A13 Brenner) se aplica in continuare rate crescute. Pentru A 12 pe ruta Lower Inn Valley (frontiera de stat de la Kufstein la Innsbruck intersectie / Amras), se aplica, de asemenea, tarif majorat (+ 25% la baza de tarifare pe kilometru).
Vehiculele cu o greutate de 3.5 tone sau mai putin sunt obligate sa achite vignetta.
Aceasta poate fi achizitionata pentru 10 zile, 2 sau 12 luni.

vigneta Austria
Incepand cu luna decembrie 2017, vignettele pentru Austria pot fi achizitionate atat in varianta tiparita, cat si in varianta digitala. Soferii pot achizitiona vignetta ca si pana acum, direct de la punctele de plata de pe teritoriul Austriei, sau online accesand portalul Asfinag https://evidenz.asfinag.at/en/

taxe de drum AustriaGermania – la 1 iulie 2018 se va extinde reteaua de drumuri taxabile
cu inca 40.000 km

Incepand cu 1 iulie 2018, aplicarea taxei de drum din Germania se va extinde pe toate drumurile federale, ceea ce va duce la cresterea costurilor de tranzit in Germania.

In urma extinderii, sistemul federal de taxare se va majora cu 40.000 km, ajungand la 55.000 km (in prezent taxarea fiind aplicata pe 15.000 km). De asemenea, este asteptata si o modificare a valorilor taxelor de drum aplicate pe km, insa Toll Collect nu a confirmat inca data de la care aceste majorari vor fi aplicate.

In vederea pregatirii pentru extinderea retelei programata pentru iulie 2018, Toll Collect a actualizat sistemul de achizitie a tichetelor pentru plata taxelor de drum oferind posibilitatea platii online atat pentru clientii inregistrati, cat si pentru clientii neinregistrati.
Noul sistem online este foarte usor de utilizat si functioneaza pe orice dispozitiv conectat la internet, accesand pagina www.toll-collect.de si optiunea Book a route din partea dreapta a ecranului sau direct pe link-ul https://www.maut.toll-collect.de/ui/web/?language=en#/home.

In plus, Toll Collect va moderniza si terminalele de plata. Aproximativ 1100 de terminale noi vor fi instalate pana la jumatatea anului 2018, iar cele vechi vor fi desfiintate.
Cardul de carburant euroShell poate fi folosit atat pentru plata taxei de drum in noul sistem online, cat si la noile terminale ce vor fi instalate.

Va reamintim ca la finalul anului 2017, Toll Collect a actualizat automat softul dispozitivelor OBU deja instalate, iar noile date afisate pe ecran sunt cele de mai jos. Semnalul acustic emis de aparat la trecerea printr-o sectiune de drum taxabila va disparea, insa ledul verde va semnala colectarea corecta a taxei de drum, atat in Germania, cat si in Austria.

taxe de drum Germania - Toll Collect

Pentru detalii complete accesati site-ul nostru: www.tsg-euroshell.ro-fii-pregatit-pentru-extinderea-retelei-de-drumuri-taxabile-din-germania/

taxe de drum ItaliaTaxa de drum din Italia a crescut in medie cu 1.5%

Ratele de taxare ce sunt aplicate de la 1 ianuarie 2018 si majorarile raportate la tarifele medii din 2017 sunt:

taxe de drum Italia
tarife taxe de drum Italia

Taxa de tunel FREJUS si MONT BLANC a fost majorata de la 1 ianuarie 2018 cu 2%

De la 1 ianuarie 2018, pentru traversarile de tunel Frejus/ MontBlanc tarifele practicate au fost majorate cu 2%.
taxa de tunel

Tarif tunel Frejus si MontBlanc 2018

Va reamintim ca traversarile de tunel Frejus/ MontBlanc pot fi achitate la tariful redus prin intermediul cardului Frejus, furnizat de Shell in colaborare cu FDE. Pentru detalii privind comanda de card Frejus va rugam sa ne contactati.

taxe de drum AustriaSlovenia introduce sistemul electronic de plata DarsGo incepand cu 1 aprilie 2018

De la 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maxima admisa de peste 3,5 tone vor achita taxele rutiere în noul sistem electronic numit DarsGo. Taxa de drum se va achita pe intreaga retea de autostrazi din Slovenia si va fi calculata in functie de numarul de kilometri parcursi, numarul de axe si de clasa de emisie (EURO).
Sistemul de taxare din Slovenia va acoperi 615 kilometri si taxa va fi colectata prin intermediul a 125 porti de taxare nou instalate. Costul noului aparat DarsGo va fi de 10 euro, aparatul fiind personalizat pe vehicul si nu este transmisibil.
Plata taxei de drum se va putea efectua in doua variante cu cardul Shell: pre-pay prin incarcarea dispozitivului sau post-pay prin conectarea la sistemul nostru de carduri.
Noile tarife aplicate pe Slovenia, vor fi disponibile pe web-site-ul furnizorului cu cel putin 30 de zile inainte de data lansarii dispozitivului- 1 aprilie 2018. Mai multe informatii gasiti aici si pe www.tsg-euroshell.ro-modalitati-de-inregistrare-la-darsgo

taxe de drum AustriaBelgia – modificari aplicate in Belgia de la 1 ianuarie 2018

  • A) Tarifele au fost modificate dupa cum urmeaza:

Regiunea Valonia majoreaza tarifele pentru masinile de peste 3.5 tone cu 0.003 euro/km. Mai jos gasiti grila tarifara:

taxe de drum Belgia
Regiunile Flandra si Brussel aplica un tarif diferentiat pentru vehiculele Euro V si Euro VI, astfel tarifele pentru Euro V vor creste cu 0.01 euro/km. Mai jos regasiti tarifele ce se aplica in Belgia incepand cu 1 ianuarie 2018:

tarife taxe de drum Belgia

 • B) Incepand cu 1 Ianuarie 2018, este implement sistemul de penalizare variabil prin care se vor aplica amenzi in functie de gravitatea infractiunii.
  Categoriile de taxare sunt cele de mai jos:

 

categorii taxare Belgia

 • C) Reteaua de drumuri taxabile in regiunea Flandra creste cu 157 km (ruta: N14 Lier-Zoersel, N35 Deinze-Tielt respectiv Pittem-Avekapelle, N42 intersectia cu N8 (Valonia), N43 intersectia R8 Kortrijok pana R4 Ghent, N73 Heppen pana N762), iar in regiunea Wallonia se adauga 4 km (N5-pana la intersectia cu “Ry de Rome”). Pentru regiunea Brussels nu a fot anuntata nicio extindere.
  taxe de drum Flandra
 • D)Vehiculele cu masa maxima autorizata ≤ 3.5 tone – categoria N1BC sunt supuse platii taxei de drum din Belgia folosind un dispozitiv de tip OBU. Practic, acestea vor trebui sa isi achizitioneze un aparat Satellic inainte sa intre in Belgia indiferent daca este vorba de drum national sau autostrada.
  Nerespectarea reglementarii incepand cu 1 ianuarie 2018 va presupune o amenda de maxim 1000 euro. Tarifele care se vor aplica pentru categoria N1BC vor fi identice cu grila tarifata 3.5 tone – 12 tone. Detalii suplimentare regasiti aici.

 

taxe de drum in SlovaciaTaxa de drum din Slovacia a fost majorata cu aproximativ 2,2% incepand cu 1 ianuarie 2018

De la 1 ianuarie 2018, au fost majorate tarifele pentru taxele de drum din Slovacia, pentru toate categoriile de vehiculele.

taxe de drum Slovacia

taxe de drum in SlovaciaSpania – camioanele >3.5 tone care tranziteaza N-I (Autovía Madrid-Irún) si a A-15 (Autovía de Navarra a Guipúzcoa) sunt obligate sa achite o noua taxa de drum

Consiliul provincial din Guipunzcoa a adoptat decizie de implementare a sistemului electronic de colectare a taxei de drum prin care toate vehiculele > 3.5 tone care tranziteaza N-I (Autovía Madrid-Irún) si A-15 (Autovía de Navarra a Guipúzcoa) sunt obligate sa achite o noua taxa de drum. Aceasta va putea fi achitata prin intermediul aparatului ITR+ furnizat de catre Axxes sau folosind dispozitivul VIA-T, fara a fi necesara o setare suplimentara. Aceasta lege nu va fi aplicabila pentru vehiculele de transport persoane.

In cazul in care nu detineti un dispozitiv automat, plata se poate efectua prin inregistrare online pe site-ul www.bidegi.eus, plata online se poate face folosind un card bancar.

In cazul in care vehiculul tranziteaza zonele respective fara a efectua plata, exista posibilitatea efectuarii unei plati retroactive in maxim 24 ore din momentul trecerii. Dupa aceasta perioada se va aplica o suprataxa de 20%. Daca dupa doua luni nu a fost efectuata plata, se va emite o amenda de la 150 euro pana 1999 euro.

Tarifele aplicate incepand cu 1 ianuarie 2018 sunt cele de mai jos:

tarife taxe de drum Spania
taxe de drum Spania

taxe de drum in DanemarcaDanemarca – Modificarea tarifelor la plata podurilor Stroebaelt si Oresund

De la 1 ianuarie 2018, tariful de traversare a podului Stroebaelt este cu 15% mai mic, in timp ce tariful de traversare a podului Oresund este majorat cu 2.13%.

taxe de drum Danemarca

Plata pentru traversarea acestor poduri poate fi efectuata prin intermediul aparatelor BROBIZZ, aparate ce pot fi comandate fara costuri suplimentare. Prin plata taxelor de drum din Norvegia si a unor poduri din Suedia, Danemarca si Norvegia cu dispozitiv Brobizz, puteti beneficia de reduceri de pana la 55%.

taxe de drum in SlovaciaEstonia – introduce taxa de drum sub forma de vignetta

Incepand cu 1 ianuarie 2018, vehiculele cu greutatea mai mare de 3,5 tone sunt obligate sa achite taxa de drum in Estonia. Rata de taxare se calculeaza in functie de masa maxima autorizata a ansamblului, numarul de axe si clasa de emisie.
Vignetta poate fi achizitionata online accesand link-ul https://teetasu.ee/payment – plata cu card bancar sau la punctele de plata din granita si de pe teritoriul Estoniei (plata se poate efectua cu card bancar sau numerar).

Mai jos regasiti tarifele applicate incepand cu 1 ianuarie 2018:
taxe de drum in Estonia

echipa TSG euroShell
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings