Volvo Trucks dorește ca tot mai puține autocamioane să circule în timpul traficului urban aglomerat

În 2019, Volvo Trucks va începe vânzarea autocamioanelor electrice în Europa, iar primele unități vor fi puse în funcțiune pentru clienți de referință, încă din acest an. Autocamioanele electrice reduc considerabil poluarea fonică și emisiile de gaze de eșapament și deschid calea către noi modalități de gestionare a logisticii. Mai multe sarcini de transport pot fi efectuate în timpul nopții și mai puține autocamioane trebuie să-și dispute spațiul șoselelor în orele de vârf. „Electromobilitatea este în deplină concordanță cu angajamentul asumat de Volvo Trucks pe termen lung pentru dezvoltarea urbană durabilă și pentru emisii zero”, spune Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.
Jonas Odermalm_Head of product strategy medium duty vehicles„Prin utilizarea de autocamioane cu motoare electrice pentru transportul de mărfuri în zonele urbane, răspundem simultan mai multor provocări. Fără poluare fonică perturbatoare și gaze de eșapament, va fi posibil să ne desfășurăm activitatea în zone urbane mai sensibile. Transportul se poate face, de asemenea, în intervale de timp mai puțin aglomerate, de exemplu, seara târziu și noaptea. Acest lucru va reduce congestionarea de pe șosele în timpul traficului aglomerat din cursul zilei, permițând ca atât rețeaua de drumuri, cât și vehiculele să fie utilizate mult mai eficient decât în prezent”, spune Claes Nilsson.Un proiect recent, Off Peak City Distribution (Distribuția urbană a traficului în afara orelor de vârf), realizat de orașul Stockholm, Suedia, și de Institutul Regal de Tehnologie KTH, a studiat efectele transportului de mărfuri pe timp de noapte în centrul orașului Stockholm. Deoarece autocamioanele au evitat să opereze în cursul traficului aglomerat, sarcinile de transport au fost efectuate în doar o treime din timpul necesar în mod normal.

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții în mediul urban, trebuie adoptate soluții mai sustenabile de transport. Cu o logistică bine dezvoltată și printr-o utilizare mai eficientă a drumurilor seara și în timpul nopții, este posibil ca multe vehicule de mici dimensiuni să fie înlocuite cu vehicule mai puține, dar de dimensiuni mai mari, contribuind astfel la reducerea emisiilor și la decongestionarea traficului. Un autocamion de distribuție are o capacitate de încărcare de zece ori mai mare decât o autoutilitară obișnuită. În cazul în care mai multe sarcini de transport ar putea fi efectuate în timpul orelor când pe drum sunt mai puțini oameni, acest lucru va reduce, de asemenea, în mod semnificativ riscul de accidente.

„Tehnologia și expertiza noastră în ceea ce privește electromobilitatea se bazează pe soluții comerciale deja dovedite, aflate în uz pe autobuzele electrice Volvo, și pe soluțiile introduse pentru autocamioanele hibride Volvo încă din 2010. Vehiculele în sine reprezintă doar o parte din ceea ce este necesar pentru ca electrificarea pe scară largă să aibă succes. Facilitarea transportului sustenabil pe termen lung este o problemă complexă care necesită o gamă holistică și amplă de măsuri. Acționăm în strânsă colaborare cu clienții, cu orașele, cu furnizorii de infrastructură de taxare și cu alte părți interesate, cu scopul de a crea cadrul necesar pentru autocamioanele electrice”, spune Jonas Odermalm, Directorul departamentului de strategia produselor pentru autocamioanele cu tonaj mediu de la Volvo Trucks.

„Credem în electrificarea completă a distribuției urbane, ca un prim pas care trebuie făcut. În orice caz, avem în vedere electrificarea și pentru alte aplicații de transport. Acesta este doar începutul”, conchide Claes Nilsson.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings