4 modalități de plată a taxei în Germania

Recent, numărul de opțiuni privind modul în care puteți rezerva și plăti taxele în Germania a crescut. Să le rezumăm într-o scurtă prezentare.

1. Conectare automată prin OBU

Dedicată pentru: utilizatorii frecvenți ai drumurilor germane

Modalitate de plată: OBU echipat la bord

Tip de plată: plata prin poștă

Cea mai ușoară modalitate de a participa la sistemul de taxare este prin autentificarea automată. Acest lucru se realizează prin intermediul unității de bord (OBU) din camion, care are grijă de logare și calculare. Puteți înregistra firma și vehiculele dvs. cu Eurowag / Toll Collect pentru aceasta.

Ulterior, veți primi o confirmare a înregistrării pe camion prin e-mail sau prin poștă. Dacă toate datele despre vehicul au fost introduse corect, puteți aranja o întâlnire cu un partener de service autorizat de la Toll Collect pentru a obține o dotare la bord.

2.Conectare manuală prin intermediul unui terminal de taxare

Dedicat pentru: utilizatorii ocazionali ai drumurilor germane

Modalitate de plată: conectați-vă la un terminal de taxare

Tip de plată: plata în avans

Alternativa la sistemul automat este logarea manuală, care poate fi efectuată fie la terminale de taxare noi, fie la cele vechi. Aceste terminale se găsesc în Germania și în țările vecine, aproape de intersecții, la stațiile de camioane, zonele de service și stațiile de service.

Oricine se poate conecta la un terminal, fără înregistrare. Este la fel de simplu ca și cumpărarea unui bilet de tren – plătiți pentru drumurile pe care veți călători.

Limbile disponibile sunt germană, engleză, franceză și poloneză, iar procesul durează doar câteva minute.

3.Conectare manuală prin portalul pentru clienți

Dedicat pentru: utilizatorii ocazionali ai drumurilor germane

Modalitate de plată: conectați-vă online pe site-ul web de colectare a taxelor

Tip de plată: plata în avans

Accesați pagina de start a site-ului Toll Collect și faceți clic pe „Rezervarea unui traseu”. Este același proces ca la terminalul de taxare – Nu este necesară înregistrarea, durează câteva minute, limbile disponibile: germană, engleză, franceză sau poloneză.

4.Conectare manuală prin intermediul aplicației

Dedicat pentru: utilizatorii ocazionali ai drumurilor germane

Modalitate de plată: conectați-vă prin intermediul aplicației Toll Collect

Tip de plată: plata în avans 

Pentru a vă conecta prin aplicație, trebuie să o descărcați mai întâi – este disponibilă pentru sistemele de operare Android, iOS și Windows Phone și este gratuită.

După aceea, urmați aceeași procedură.

 Recomandarea noastră: dacă sunteți un călător frecvent în Germania, OBU este de departe cea mai bună opțiune. Înregistrați-vă pentru plata taxelor în Germania prin intermediul site-ului Eurowag Client Web astfel încât echipa dedicată clienților să vă poată ajuta în acest proces!

SURSA: EUROWAG
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings