Scania a câştigat Testul de 1000 de puncte, cel mai complex test comparativ de camioane din Europa

Pentru al doilea an consecutiv, noua generaţie de camioane Scania a câştigat Testul de 1000 de puncte, cel mai complex test comparativ de camioane din Europa.

„Acest test complet confirmă încă o dată nu doar performanţa excelentă a noii noastre generaţii de camioane în privinţa combustibilului, ci şi multe alte caracteristici atractive care scot în evidenţă camioanele Scania”, spune Alexander Vlaskamp, Şef Departament Camioane la Scania. „Am introdus acum în Europa întreaga gamă de camioane din noua generaţie, iar reacţia obţinută a fost copleşitoare”.

Testul de anul acesta s-a axat pe cabine de dimensiune mijlocie, cu o putere a motoarelor în jur de 450 CP, Scania R 450 concurând cu Mercedes Actros 1845 şi Volvo FH 460.

Testul de 1000 de puncte implică o echipă internaţională de jurnalişti specializaţi în camioane, care acordă puncte camioanelor, atât subiectiv, cât şi prin efectuarea de măsurători obiective. Testul s-a desfăşurat pe un traseu de 180 km în sud-vestul Germaniei. Organizat de ETM Verlag din Germania, ale cărei publicaţii includ revistele Lastauto Omnibus şi Fernfahrer, Testul de 1000 de puncte a avut loc în cooperare cu câteva reviste europene importante din domeniu.

Scania a întrecut concurenţa în 2018 obţinând un total de 954,5 puncte din 1000 de puncte posibile, urmată de Mercedes, cu 943,2 puncte şi de Volvo, cu 941,9 puncte.

Introducerea recentă a funcţiei actualizate Cruise Control cu Active Prediction, a funcţiei Pulse & Glide şi a funcţiei Downhill Speed Control a făcut ca Scania să îşi îmbunătăţească performanţa – deja remarcabilă – în privinţa combustibilului. Funcţia Pulse & Glide permite creşterea vitezei  – Pulse – şi apoi rularea liberă – Glide – pe o perioadă mai lungă de timp, astfel exploatând mai mult energia cinetică a vehiculului pe drumuri deluroase.

Această nouă caracteristică este completată de consumul mai mic de combustibil, ajutând Scania să fie, în mod incontestabil, câştigătoarea Testului de 1000 de puncte. Scania a dovedit de asemenea că este cel mai rapid camion în orice situaţie comparativă, inclusiv la accelerarea iniţială, la croaziera pe şosea şi la rularea pe drumuri în rampă. Noua generaţie de camioane Scania a excelat la categoriile cabină, direcţie şi performanţă, consum de combustibil, cost şi sarcină utilă. În general, Scania a întrecut concurenţa în 2018 obţinând un total de 954,5 puncte din 1000 de puncte posibile, urmată de Mercedes, cu 943,2 puncte şi de Volvo, cu 941,9 puncte.

Din toamna anului 2016, de la lansarea noii generaţii de camioane, Scania a trecut cu succes toate testele comparative, cât şi cele individuale de presă. Scania a câştigat toate cele trei teste comparative europene majore anterioare şi a bătut recorduri de traseu sau a performat remarcabil în mai mult de 40 de teste individuale de presă, efectuate în 11 ţări europene, unde a fost evaluat consumul de combustibil.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings