Interviu – Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, unic importator al marcii Ford Trucks in Romania

Incepand cu luna Decembrie 2016 Cefin Trucks este unic importator al marcii Ford Trucks in Romania. De peste 20 de ani suntem un partener de incredere al transportatorilor, activand in domeniul auto ca furnizor de servicii si produse pentru profesionistii din lumea transporturilor.

Reteaua de distributie si asistenta tehnica pe care o punem in prezent la dispozitia clientilor nostri acopera teritoriul intregii tari, birourile de vanzari si atelierele service sunt prezente in: Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova, Timisoara, Deva,  Arad, Bacau, Suceava, Cluj, Oradea si Baia Mare. Pachetul complet de servicii oferite de Cefin Trucks integreaza pe langa serviciile post vanzare, oferirea de solutii financiare optimizate, servicii de TradeIn, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor si nu in ultimul rand servicii telematice.

ford

 

Care sunt avantajele camioanelor Ford?

Principalul avantaj al vehiculelor comerciale Ford Trucks este eficienta pe care o ofera.

Motoarele Ecotorq ofera o putere de tractiune si un cuplu care ne pozitioneaza printre cele mai performante vehicule comerciale din piata. Alte avantaje importante sunt transmisia automata, bateriile si rezervoarele de mare capacitate.

Puterea, stabilitatea in conditiile de santier sau off road, sistemul performant de franare, consumul redus de combustibil, sunt o alta serie de avantaje care transforma gama de vehicule comerciale Ford Trucks pentru constructii in partenerul pe care contezi pe termen lung.

Nu in ultimul rand rapiditatea este o alta caracteristica asociata brandului Ford Trucks – promitem cea mai scurta durata de livrare si cea mai scurta distanta pana la un service Ford Trucks in Romania. De asemenea, reteaua de service-uri Ford Trucks este disponibila in intreaga Europa – un aspect important pentru transportatorii pe distante lungi.

ford-tractor_2

Ce gama de camioane comercializati in Romania?

In Romania comercializam 3 game de produse: AutoTractoare, Vehicule pentru Constructii si Vehicule Specializate.

Pe scurt, autotractoarele Ford Trucks sunt disponibile cu motor Ecotorq de 12 litri, cu putere de 420 sau 480 CP, cu cabina de zi sau dubla cabina, cu transmisie de 12 sau 16 viteze. Vehiculele Ford Trucks pentru constructii sunt disponibile cu motoare Ecotorq de 9 sau 13 litri, cu putere de 330 sau 420 CP, cu cabina de zi sau Low Roof si transmisie de 9, 12 sau 16 viteze. Vehiculele specializate Ford Trucks sunt disponibile cu motor Ecotorq de 9 sau 13l, cu putere de 330 sau 420CP, cu cabina de zi sau Low Roof si transmisie in 9 sau 12 viteze.

 

Cate unitati au fost vandute in 2017?

In 2017, Ford Trucks a vandut 158 de unitati, ceea ce inseamna o cota de piata de 2,4%. La nivel de cap-tractor, in 2017 vorbim de o cota de piata Ford Trucks de 1%, daca ne raportam la piata globala. Daca ne referim doar la segmentul cap-tractor pe distante scurte, vanzarile Ford Trucks au inregistrat aproximativ 6%. Avand in vedere ca este primul nostru an pe piata, consideram ca este un rezultat promitator.

In segmentul de constructii, ne mandrim cu faptul ca suntem al doilea brand din Romania dupa numai 7 luni de vanzari, cu 53 de masini livrate, care ne situeaza dupa MAN, ceea ce inseamna o cota de piata de 17%.

Pe segmentul de vehicule specializate, avem o cota de piata de aproximativ 7%. In acest domeniu ne bucura foarte mult rezultatul inregistrat de gunoierele compactoare, unde cota de piata este de peste 35%.

vehicule-municipale

 

Cat la suta din totalul vanzarilor reprezinta camioanele specializate?

41 dintre vehiculele comerciale Ford Trucks vandute in 2017 au fost Vehicule Specializate. Asa cum spuneam pe segmentul de vehicule specializate, avem o cota de piata de aproximativ 7%.

 

Care sunt modelele cele mai cautate de catre clientii dvs.?

In segment de constructii autobasculanta 8×4, in segment de transport rutier cap Tractor XHR 1848 si in segment de vehicule specializate gunoierele compactoare.

 

Credeti ca anul acesta numarul camioanelor vandute va creste in tara noastra?

Pentru 2018, estimam o crestere a pietei de vehicule comerciale grele cu aproximativ 5-10%. Aceasta crestere consideram ca va fi generata in mod special de cresterea vanzarilor pe segmentele Vehicule destinate domeniului constructii si Vehicule specializate.

ford constructii

Comparativ cu anul trecut, cum a fost acest inceput de an pentru compania dumneavoastra?

Primul trimestru a fost sub asteptarile noastre. Este evident ca noul schimb de guvern a avut ca efect intarzieri in demararea lucrarilor la nivel de infrastructura si a licitatiilor pentru salubrizare. Acestea fiind spuse, ramanem optimisti ca vom atinge totusi obiectivele pe care ni le-am propus pentru acest an.

 

Care sunt principalele obiective pentru 2018?

Obiectivul pentru 2018 vizeaza un numar de 360 de vehicule comerciale Ford Trucks, ceea ce reprezinta o cota de piata totala de aproximativ 5%.  Aceasta crestere ia in calcul faptul ca avem deja infrastructura necesara dezvoltata, inclusiv echipa de vanzari pe care putem conta deja. Astfel, avem ca obiectiv o cota de piata de 3% pentru segmentul autotractor, ne propunem sa ne mentinem cota de piata pentru vehiculele destinate domeniului constructii la 20% iar pentru vehicule specializate vizam o cota de piata de 9-10%, din care peste 30% pentru gunoierele compactoare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings