Scania R 500 a câştigat premiul “Green Truck Award” cu o marjă confortabilă

Un camion Scania R 500 a câştigat premiul de anul acesta “Green Truck Award” cu o marjă confortabilă. Testul german se bazează pe consumul scăzut de combustibil.

Noua generaţie de camioane Scania, dotate cu un motor modificat, de 13 litri, a garantat – din nou – premiul pentru Scania. Transportatorii europeni apreciază cel mai scăzut nivel de combustibil, cele mai mari viteze medii şi cele mai mici emisii de CO2, ceea ce ajută la menţinerea unor costuri mici şi a unui impact extrem de redus asupra mediului.

Cu un consum mediu de combustibil de 24,92 litri/100 km şi o viteză medie de 79,91 km/h pe aceeaşi rută de testare cu lungimea de 350 km, diferenţa dintre Scania şi următorul cel mai bun competitor a fost un consum salutar de 0,4 litri la 100 km. Tradus într-un kilometraj tipic anual pentru un camion de lungă distanţă de 150.000 kilometri, diferenţa se acumulează la aproximativ 600 litri anual (sau aprox. 3 m3 de combustibil diesel într-o perioadă de 5 ani).

În ultimii 3 sau 4 ani, Scania a fost aclamată în sute de comunicate de presă. Scania a bătut numeroase recorduri privind consumul de combustibil în multe ţări europene, la testele de comparaţie efectuate de jurnaliştii specializaţi.

Premiul “Green Truck Award’ este un test unic de comparaţie deoarece se axează în totalitate pe ceea ce contează cel mai mult pentru clienţii noştri, din perspectiva costurilor şi a sustenabilităţii”, spune Wolfgang Buschan, Director de Produse, Transporturi pe distanţă lungă, Scania Trucks. “Faptul că am câştigat din nou premiul anul acesta este extrem de flatant pentru noi.”

Premiul “Green Truck Award” este organizat de două reviste germane specializate, “VerkehrsRundschau” şi “Trucker”. Camioanele participante au o GTW de 40 tone şi sunt conduse în condiţii monitorizate pe drumurile publice între Munchen şi Nürnberg. Consumul de combustibil şi viteza medie sunt strict controlate, iar potenţialele diferenţe aferente condiţiilor meteo şi de trafic sunt eliminate. Consumul scăzut de combustibil nu doar că reduce costurile, dar corespunde şi eficienţei energetice, emisiilor reduse de CO2 şi creşterii sustenabilităţii.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings