FOMCO GPS-Top 7 lucruri pe care fiecare manager de flotă ar trebui să le știe

Atunci când administrați o flotă auto, indiferent de dimensiunea acesteia, jobul presupune o multitudine de responsabilități și provocări. Ca și manager de operațiuni, trebuie să găsiți modalități de a reduce costurile și riscurile operațiunilor și de a fi mai eficient. Asta înseamnă că există anumite informații pe care aveți nevoie să le cunoașteți (sau să le puteți afla rapid).

1. Unde sunt activele flotei (în orice moment)

La nivelul cel mai de bază, fiecare manager de operațiuni de flotă trebuie să știe locația activelor flotei. Din fericire, urmărirea prin GPS nu se mai aplică doar pentru vehicule. Indiferent dacă este vorba despre un camion care efectuează o livrare, echipamente grele de construcție care se află în teren sau un echipament care este închiriat unei terțe părți, puteți urmări locația fiecăruia dintre aceste bunuri, în orice moment.

Folosind echipamente de urmărire prin GPS și software pentru administrarea flotei, puteți accesa această informație oricând și oriunde, de la un calculator sau dispozitiv mobil. Puteți vedea unde este fiecare activ și cine îl operează.

2. Cât de bine performează șoferii dvs.  pe teren

Ca și manager de flotă, sunteți responsabil pentru siguranța flotei și a șoferilor dvs. Acest lucru poate fi mai greu de gestionat, deoarece dvs. sunteți la birou, iar șoferii sunt pe teren sau chiar în altă țară. Deci, cum puteți gestiona comportamentul șoferilor? Puteți face acest lucru prin utilizarea unui dispozitiv de urmărire prin GPS combinat cu un software de urmărire fiabil, de încredere.

Multe dispozitive GPS moderne sunt capabile să utilizeze sistemul de diagnosticare aflat la bordul unui vehicul. Acest lucru vă permite să monitorizați nu doar performanțele fiecărui vehicul în parte, ci și modul în care acestea sunt operate. De exemplu, puteți monitoriza o serie de comportamente, inclusiv:

·         Viteza de deplasare

·         RPM-urile

·         Viteza și frecvența întoarcerilor

·         Kilometrajul vehiculului

·         Accelerarea rapidă și frânarea bruscă

3. Dacă șoferii respectă termenele de livrare, rutele stabilite

În calitate de manager de operațiuni, cu siguranță vă doriți ca livrările să se facă la termen. Aceasta nu este doar o practică normală în afaceri, ci vă ajută să furnizați cel mai bun serviciu posibil, clienților dvs. Dar, ce puteți face pentru a confirma că livrările sunt făcute la timp?

Vehiculele echipate cu dispozitive GPS pot fi monitorizate cu ajutorul hărții Google integrate și a unei funcționalități extrem de utile, oferite de FomcoGPS, POI (puncte de interes).  Această funcționalitate vă permite să delimitați anumite zone pe o hartă virtuală, care corespund unor zone geografice reale. Atunci când unul din activele dvs. intră sau iasă din zona marcată, veți primi o alertă instantă, fie prin e-mail sau prin mesaj text.

Fiind un furnizor de servicii de administrare flotă pentru un număr important de companii din toată țara, înțelegem atât nevoile managerilor, dar și ale șoferilor deopotrivă. Mulți șoferi – în special cei care efectuează curse lungi – trebuie să poată părăsi rutele stabilite pentru a se odihni sau pentru a realimenta. De aceea, puteți seta punctele de interes în orice formă, mărime și limite, astfel încât să puteți acomoda și aceste deviații de la rute.

4. Nivelul de eficiență al operațiunilor

La sârșitul zilei, timpul înseamnă bani. Doriți să vă asigurați că dvs. și șoferii dvs., maximizați productivitatea globală a flotei, prin  utilizarea timpului, dar și a activelor sale. Acest lucru înseamnă reducerea comportamentelor și a activităților costisitoare și dăunătoare, inclusiv:

·         Urmărirea manuală a activelor care pot fi urmărite automat.

·         Timpul petrecut pentru crearea manuală a rapoartelor, care pot fi generate automat.

·         Nerespectarea perioadelor regulate de întreținere a flotei, rezultând în timpi morți în care vehiculul nu operează.

·         Permiterea funcționării frecvente a motoarelor la ralanti, sporind utilizarea inutilă a vehiculelor flotei.

·         Comportamentele ineficiente ale șoferilor, cum ar fi accelerația și decelerarea rapidă care sporesc uzura vehiculelor.

5. Starea vehiculelor dvs. și ale echipamentelor

Un mare beneficiu al utilizării unui sistem fiabil de urmărire a vehiculelor, este acela că puteți monitoriza și înregistra automat diferite evenimente și informații despre utilizarea activelor, inclusiv:

         Activarea bunurilor

         Locația activelor

         Deschiderea / închiderea ușilor

         Orele de utilizare

         Mișcarea

         Temperatura

Indiferent de tipul vehiculelor sau a echipamentelor pe care le monitorizați, accesul la acest tip de informații vă oferă un control mai mare asupra bunurilor din teren.

6. Orice actualizare tehnică făcută de producătorii de vehicule sau rechemărlei în service

Sunteți la curent cu ultimele noutăți tehnice ale producătorilor de vehicule? Ar trebui să fiți. Atunci când există actualizări tehnice masive sau chiar mici ale producătorilor, e important să fiți informat și să vă asigurați că vehiculele dvs. sunt la zi. Chiar și rechemări în service minore care vizează siguranța, pot duce la rezultate devastatoare (și costisitoare), dacă cel puțin unul din vehiculele dvs. este implicat într-un accident.

Când aflați de aceste rechemări, puteți folosi software-ul intuitiv al Fomco GPS pentru a programa lucrările de service sau de mentenanță pentru vehiculele afectate din flota dvs.

7.  Dacă informațiile despre flotă și șoferi sunt la zi

Știți că va fi o zi proastă atunci când unul dintre șoferii dvs. este implicat într-un accident. Cu toate acestea, ceea ce poate face situația să se înrăutățească semnificativ, este dacă permisul de conducere, înregistrarea vehiculelor sau asigurarea flotei au expirat. Nu numai că acest lucru poate duce la probleme juridice pentru compania dvs., dar poate duce și la o multitudine de taxe și amenzi, precum și la rate de asigurare mai mari.

Chiar și fără circumstanțele atenuante ale unui accident, trebuie să fiți conștient de toate datele de reînnoire și să verificați dacă aceste informații sunt actualizate. Cu toate acestea, atunci când aveți mai multe sau chiar zeci de vehicule pe care trebuie să le gestionați, e multă informație pe care trebuie să o țineți minte. Cea mai eficientă modalitate de a urmări memento-urile de întreținere și reînnoire este să utilizați software-ul de monitorizare prin GPS al flotei. Puteți seta mementouri utile care să vă aducă aminte de aceste sarcini importante prin mesaje text sau e-mail.

Contactați-ne astăzi pentru a afla ce beneficii vă poate oferi  un sistem de monitorizare prin GPS fiabil și de încredere.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings