DAF colaborează cu VDL Groep pentru un camion CF complet electric

  • Camioane electrice de ultimă generație DAF CF puse în funcțiune
  • VDL E-Power asigură o autonomie de 100 km și încărcare rapidă a bateriei
  • Zero emisii în distribuția orașului
  • Zgomot extrem de scăzut pentru livrări liniștite pe timpul nopții

DAF Trucks colaborează cu VDL pentru a lansa prima serie de camioane electrice CF în funcțiune cu clienți de vârf în cursul acestui an. Vehiculele dispun de tehnologia VDL E-Power de ultimă generație pentru zero emisii și zgomot ultra-scăzut. Aceste camioane de testare pentru teren vor fi fabricate de DAF, iar întreaga instalație electrică va fi finalizată de VDL Groep, demonstrând colaborarea strânsă dintre ambele societății în domeniul electrificării vehiculelor utilitare.

Primele tehnologii pentru client
„DAF are o lungă tradiție în a dezvolta soluții inovatoare pentru a răspunde nevoilor mereu în schimbare ale clienților noștri și vom continua să le oferim un set complet de opțiuni tehnologice adecvate pentru a le asigura accesul”, a declarat Preston Feight, președintele DAF Trucks. „DAF a fost printre primii producători care a introdus un camion hibrid cu distribuție electrică în Europa și a continuat să dezvolte grupuri propulsoare hibride și electrice. Pe măsură ce orașele își anunță intenția de a solicita zero emisii și zgomot ultra-scăzut, ne vom asigura că le vom oferi clienților noștri soluții optime pentru succesul lor.”

VDL Groep: lider în electrificarea vehiculelor utilitare
Pentru CF Electric, DAF colaborează cu VDL Groep, tot cu sediul în Eindhoven, Olanda. VDL este o societate de vârf în domeniul tehnologiei cu experiență îndelungată în domeniul electrificării vehiculelor utilitare, în special în domeniul autobuzelor de transport public. „VDL s-a dovedit a fi un lider în domeniul autobuzelor electrice pentru transportul public și a livrat deja sute de autobuze electrice operatorilor de transport public din întreaga Europă”, a spus Willem van der Leegte, președintele VDL Groep. „Parteneriatul cu DAF pentru acest camion electric este o dezvoltare interesantă și reprezintă o oportunitate extraordinară pentru ca două societății de tehnologie cu sediul în Eindhoven să conducă lumea vehiculelor utilitare electrice.”

Conducere cu zero emisii în distribuția orașului
CF Electric este o unitate de tracțiune 4×2 dezvoltată pentru aplicații de distribuție de până la 40 de tone în zonele urbane în care semiremorcile cu o osie sau cu două osii sunt standard. Camionul se bazează pe CF al DAF – „Camionul internațional al anului 2018” – și utilizează tehnologia E-Power avansată a VDL pentru o funcționare complet electrică. Centrul grupului propulsor inteligent este motorul electric 210 kW, care își ia energia din pachetul de baterii litiu-ion cu o capacitate totală de 170 kWh. CF Electric are o autonomie de aproximativ 100 kilometri, care este adecvată pentru aplicații de distribuție în cantități mari. Încărcarea rapidă a bateriilor poate fi executată în 30 de minute sau o încărcare completă poate fi realizată în numai 1,5 ore.

DAF CF Electric – Specificații tehnice

Greutate tractor                                9.700 kg

Motor electric                                    210 kW

Cuplu                                               2.000 Nm

Capacitate baterii                             170 kW

Autonomie electrică a vehiculului       100 km

Încărcare rapidă a bateriei                30 minute

Încărcare completă a bateriei            1,5 ore
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings