FOMCO GPS – Soluții de monitorizare de la distanță, pentru vară

Vara este aici, iar vremea însorită aduce cu ea căldura și umiditatea, care pot afecta temperatura remorcilor flotei și a altor compartimente frigorifice. Ca urmare, distribuitorii și flotele de transport încep să simtă căldura cu privire la livrarea în siguranță a bunurilor lor senșibile la temperatură, cum ar fi produsele farmaceutice și produsele alimentare.

Din punctul de vedere al managementului flotei și al așigurării calității, aceasta reprezintă o provocare, deoarece trebuie să puteți dovedi că încărcătura este transportată la o temperatură adecvată. La urma urmei, chiar dacă sunteți doar la câteva grade distanță, puteți strica zeci (sau sute) de mii de lei de marfă perisabilă.

Dacă vă regăsiți în această șituație, ce puteți face ca manager de flotă pentru a vă așigura că produsele rămân la un interval de temperatură acceptabil? Ați putea să vă puneți șoferii să oprească la fiecare oră sau două pentru a verifica temperatura încărcăturii. Sau, puteți face lucrurile mai ușoare dacă utilizați un dispozitiv de urmărire prin GPS, pentru a vă ajuta în eforturile de gestionare ale flotei. Această tehnologie vă poate ajuta să urmăriți o varietate mare de date – de la localizarea vehiculului până la temperatura internă a remorcii, până la performanța motorului vehiculului și la siguranța șoferului.

Monitorizarea prin GPS vă permite să monitorizați nivelurile de temperatură

Spre deosebire de convingerile populare, dispozitivele moderne de urmărire GPS pot face mult mai mult pentru eforturile dvs. de gestionare a flotei, decât să vă ofere doar o locație a unui vehicul pe o hartă. Multe dintre aceste dispozitive avansate și versatile sunt concepute pentru a conecta sistemul de diagnoză de la bordul vehiculului și senzorii de monitorizare ai temperaturii, pentru a furniza date actualizate despre condițiile de mediu în care sunt transportate mărfurile.

Un sistem de urmărire GPS de la un furnizor de servicii precum Fomco GPS poate furniza instrumentele și documentația de care aveți nevoie pentru a îndeplini cerințele reglementate de lege. Cu urmărirea și raportarea automată a datelor, procesul de monitorizare a temperaturii este eliminat. Unele dintre tipurile de condiții de temperatură ale vehiculului pe care le puteți monitoriza de la distanță prin urmărirea GPS pentru camioanele frigorifice (camioane cu frigider) includ:

  • Temperaturile și fluctuațiile de temperatură,
  • Ciclurile de dezghețare,
  • Nivelurile de umiditate,
  • Deschiderile și închiderile ușii,
  • Fluctuații de tensiune și deconectări.

Dacă, de exemplu, unitatea de răcire a unuia dintre camioanele frigorifice ale flotei dvs. s-a defectat dintr-o dată, ați putea seta o alarmă personalizată care să se declanșeze când temperatura unui camion frigorific scade în afara unui anumit interval. Alertele pot fi trimise în moduri diferite, inclușiv un e-mail sau un mesaj text, în funcție de preferințele dvs. Folosirea acestor informații vă permit să contactați șoferul vehiculului afectat, cu privire la discrepanța de temperatură, astfel încât acesta să verifice echipamentul de încărcare și de refrigerare.

Urmărirea de la distanță în timp real mărește eficiența și reduce costurile

Fără monitorizare prin GPS pentru camioanele frigorifice, șoferul ar trebui să oprească periodic să verifice și să raporteze manual temperatura. De fiecare dată când șoferul deschide portierele, acest lucru eliberează aerul rece și influențează temperatura internă a compartimentului. Acest lucru va necesita apoi mai multe resurse de combustibil și refrigerare pentru a-l răci din nou. Acest proces nu numai că reduce productivitatea flotei, dar, de asemenea, contribuie la creșterea costurilor și poate conduce la raportarea unor informații inexacte, fie prin raportarea greșită intenționată a conducătorului auto sau eroarea umană.

Vestea bună este că există o soluție eficientă de gestionare a flotelor care vă poate ajuta camioanele să rămână pe drum mai mult timp. Echiparea vehiculelor cu dispozitive moderne de urmărire GPS vă permite să monitorizați nu numai nivelurile de temperatură cu ușurință, ci și să primiți un raport precis, generat automat. De asemenea, vă poate eficientiza operațiunile flotei, permițându-vă să monitorizați condițiile de temperatură ale vehiculelor dvs., fără ca șoferul să fie nevoit să tragă pe dreapta și să verifice manual încărcătura. Pe lângă toate acestea, gestiunea flotei și deciziile de afaceri vor fi mai ușoare, în baza celor mai exacte informații poșibile.

Un avantaj suplimentar al monitorizării de la distanță este că ajută la mai multe decât monitorizarea temperaturii. Prin monitorizarea sistemului de diagnosticare de la distanță al vehiculului, puteți fi mai eficient în eforturile dvs. de gestionare a flotei, așigurându-vă că fiecare vehicul primește o întreținere preventivă periodică. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți vehiculele în stare excelentă, ajutând totodată la prevenirea reparațiilor costisitoare.

Descoperiți mai multe informații despre cum vă puteți îmbunătăți șistemul de urmărire al activelor flotei dvsl., aici, sau contactați-ne, aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings