Tahograful digital: ce funcționalitate te ajută să descarci de la distanță datele 

Datele înregistrate de tahograf sunt esențiale în asigurarea conducerii prudente, acestea fiind folosite atât de managerii de flote în scopul supravegherii și analizei, cât și de autorități pentru verificarea respectării DHL (Drivers Hours Law – Timpii de Conducere și Odihnă) care trebuie sa fie în conformitate cu Directiva Timpului de Lucru în vigoare în întreaga Uniune Europeană (directiva92-104-CE, modificată prin Directiva 2000/34/CE).

În același timp, obligațiile legale ce revin atât șoferilor cât și companiilor deținătoare de flote auto fac din utilizarea datelor de la tahografele digitale mai mult o activitate de rutină care vine ca o povară suplimentară în activitatea curentă a acestora.

Principalele dezavantaje resimțite de managerii de flote prin prisma acestor obligații legale se referă în special la:

  • coordonarea dificilă a activității flotei, fiind nevoiți să se raporteze constant la data de descărcare a datelor de la tahograful digital;
  • renunțarea la anumite curse dacă solicitările apar atunci când vehiculele trebuie să se întoarcă la sediu;
  • consum suplimentar de carburant;
  • rutări suplimentare și timp investit ineficient în deplasările lunare alocate descărcării datelor de la tahograf.

Toate aceste neplăceri pot fi însă evitate prin utilizarea sistemelor inteligente care permit descărcarea rapidă și sigură a datelor de la distanță – de tipul Tacho Download.

Urmărește video-explainer-ul de mai jos ca să afli mai multe despre cum Tacho Download în managementul flotei tale:

Modulul Tacho Download este o funcționalitate care îți permite ca descărcarea obligatorie a datelor de la tahograful digital să o faci de la distanță ori de câte ori dorești și să accesezi informațiile din documentele descărcate.

Vei avea, așadar, acces rapid la datele din tahograf în doar câteva momente și posibilitatea de a stoca și arhiva aceste date într-un mod foarte simplu.

Află mai multe despre acest modul și accesează oferta specială Tacho Download de la SafeFleet – 35% discount la abonamentul lunar – disponibilă până pe 31 Iulie, exclusiv pentru transportatorii din România.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings