FOMCO GPS – Creșteți siguranța flotei cu ajutorul monitorizării prin GPS a echipamentelor de construcții

Astăzi, tehnologia GPS (Global Positioning System) este mai mult decât localizarea lucrurilor pe o hartă, pentru transportatori și flotele auto. Tehnologia GPS a crescut în ultimii ani, ceea ce permite administratorilor de flote și echipamente de construcții nu doar să își găsească activele, dar și să știe în ce condiții se află, indiferent dacă se află în parcarea companiei, pe teren sau oriunde altundeva.

Există multe motive pentru care companiile de construcții se îndreaptă către soluțiile de urmărire a flotelor prin GPS. Un avantaj semnificativ al utilizării sistemului de urmărire a echipamentelor de construcții, este acela că vă poate ajuta să creșteți siguranța organizației în ceea ce privește protejarea angajaților, a bunurilor și a comunității în general. De asemenea, poate economisi banii organizației dvs., permițându-vă să monitorizați activitățile non-stop, să rămâneți în buget și să efectuați rapid și eficient modificările necesare.

Iată câteva dintre modalitățile prin care un dispozitiv de urmărire a echipamentelor prin GPS vă poate ajuta să creșteți siguranța, monitorizând cu atenție activele, cu ajutorul urmăririi prin GPS a utilajelor și echipamentelor de construcții:

Reducerea riscuuil de furt, cu ajutorul monitorizării echipamentelor de construcții

Furtul de echipamente de construcții continuă să reprezinte o preocupare semnificativă pentru proprietarii de afaceri și pentru alți administratori de flote de echipamente de construcții. Problema este chiar una de importanță ridicată în țări extrem de dezvoltate precum Canada, Australia, SUA sau Japonia. De pildă, în SUA, National Equipment Register (NER) estimează că valoarea  utilajelor de construcții furate pe an se situează între 300 milioane și 1 miliard de dolari. Similar, în Marea Britanie,  potrivit organizației National Plant & Equipment Register, anual se fură echipamente și utilaje în valoare de 50 milioane de lire sterline. Desigur, aceste costuri nu includ pierderile cauzate de întreruperile de activitate, penalizările pentru întârzierea proiectelor, pierderea echipamentelor sau a materialelor de construcții, munca irosită, sau costurile cu forța de muncă.

Folosirea unui sistem eficient de urmărire a echipamentelor de construcții prin GPS, este o modalitate de a ajuta la rezolvarea acestor preocupări costisitoare. Monitorizarea echipamentelor grele este esențială pentru localizarea acestora oriunde, oricând. Unul dintre cele mai eficiente moduri prin care puteți avea control asupra flotei de echipamente este un echipament de urmărire prin GPS.

Alte modalități de a vă proteja echipamentele și a descuraja furtul includ:

  • Staționarea echipamentelor/utilajelor în zone bine iluminate și împrejmuite, ori de câte ori este posibil;
  • Aducerea echipamentului înapoi de pe teren, când acesta nu mai este necesar; și
  • Plasarea pe echipament a etichetelor care să ateste că fiecare vehicul sau echipament este monitorizat cu tehnologie GPS.

Acești pași nu pot garanta oprirea unui hoț cu adevărat determinat, aceștia îi pot descuraja cel puțin pe cei care caută o țintă ușoară.

 Mentenanța preventivă

Doriți să știți că echipamentul dvs. este în stare bună de funcționare și este sigur pentru un operator să îl conducă? Cu ajutorul monitorizării prin GPS, dvs. și angajații dvs. puteți sta liniștiți, știind că echipamentele funcționează în cele mai sigure condiții posibile.

Un aparat GPS este instalat pe fiecare utilaj sau echipament, permițându-vă să vă conectați la sistemul de diagnosticare de la bordul utilajului. Astfel, aveți acces la rapoarte actualizate și exacte, despre starea echipamentelor. De asemenea, aveți posibilitatea de a primi notificări atunci când ceva nu funcționează cum trebuie.

Cu soluțiile automatizate de urmărire a utilajelor de construcții, puteți:

  • Identifica echipamentele care funcționează în gol, unde și cât de des,
  • Afla care dintre echipamente necesită mentenanță preventivă și,
  • Monitoriza consumul de combustibil și timpii inactivi ai motorului, pentru a reduce costurile și pentru a îmbunătăți gestionarea proiectului.

Monitorizarea comportamentului angajaților pentru identificarea riscurilor de siguranță

Este evident că obiceiurile nesigure de conducere nu numai că vă pun anagajații în primejdie, ci vă pun în pericol și activele, dar și comunitatea în general. Echipamentele de pe teren nu sunt întotdeauna limitate la utilajele de construcții. Acestea pot include camioane sau vehicule care sunt conduse în jurul locației, sau către și dinspre aceasta, pentru a transporta materiale.

Ca și manager de flotă, vă doriți să aveți încredere în angajații dvs., că își fac treaba bine atunci când manevrează utilajele și echipamentele de construcții. Totuși, este imperativ să cunoașteți cu exactitate, cât de sigur și de profesional o fac. Cu ajutorul GPS-urilor, puteți monitoriza o varietate mare de informații, incluzând:

  • Vitezele de deplasare
  • Accelerarea și frânarea
  • Cât de frecvent și repede se întoarce vehiculul, și
  • Consumul de combustibil și timpul de mers în gol al motorului.

Pentru a afla mai multe detalii despre tehnologia GPS pentru echipamente și utilaje de construcții și cum aceasta vă poate oferi o vizibilitate mai mare în toate aspectele care privesc flota dvs., contactați specialiștii Fomco GPS, aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings